Jubileumfeest 80 jaar De Uil

Opening jubileum toernooi bij Brouwerij Klein Duimpje Zie ook de foto's in de fotogalerij »
Het was gezellig druk in brouwerij Klein Duimpje, waar we op 25 mei 2013 ons 80-jarig jubileum vierden. De opkomst was goed; naast alle bekende gezichten die we bijna wekelijks zien, mochten we vandaag bijvoorbeeld ook oud-Hillegommers, maar altijd trouwe Uilen gebleven Frank van Schie en Piet van Zuylen verwelkomen. Deze laatste ontving uit handen van onze voorzitter Jan Plomp zijn welverdiende plaquette ter ere van zijn 40-jarig lidmaatschap, die al sinds 2006 in de materiaalkast op hem had liggen wachten.

Knock-out toernooiOm aan onze gezamenlijke verslaving tegemoet te komen werd er een knock-out toernooi gespeeld, waarin - hoe kan het eigenlijk ook anders - na 6 ronden de twee finalisten Jan Havenaar en Ad Reijneveld tegenover elkaar zaten. Jan had op de weg naar de finale serieuze hobbels moeten nemen, in de vorm van Mark van der Ploeg, Aad Vledder, Dick Roosa, Hennie van Eeuwijk en Jan Vreeburg. Ad had de finale bereikt ten koste van achtereenvolgens Sander van Delden, Rob Brouwer, Theo Bakker, Henk Kramer en Cok Ippel. Om in dit toernooi vervelende penalty-achtige praktijken te vermijden was de regel ingevoerd dat bij een remise tussen twee gelijkgerate spelers, de zwartspeler als winnaar zou worden uitgeroepen. En laten onze twee eeuwige kemphanen op het moment toch beiden 2004 ELO-punten achter hun naam hebben staan!

Jan wint de felbegeerde tropheeJan kwam als gelukkige zwartspeler uit de koker, en hoe Ad ook zijn best deed, elke winstpoging bleek een stap achteruit, en uiteindelijk moest hij in Jan zijn meerdere erkennen. Als jubileumkampioen zal Jan het uitsluitend met de eer moeten doen, want de door de brouwer ter beschikking gestelde magnum fles gevuld met ons Jubileumbier, is wonderlijk maar waar niet aan Jans smaakpapillen besteed.

Het buffetDe overige aanwezigen lieten zich het goudgele Hillegomse vocht in de tussentijd goed smaken. Het Tulpenbok, de Blauwe Tram en de Hangkous vonden gretig aftrek, en tijdens de rondleidingen van gepassioneerd brouwer en ex-jeugdlid Erik Bouwman hing een ieder aan zijn lip. Om onze magen ook te voorzien van vast voedsel werden we na afloop van de huldiging getrakteerd op een heerlijk buffet van beenham en shoarmavlees, met broodjes, saus en salade, waarna eenieder als aandenken aan dit heuglijk feit nog een flesje jubileumbier mee naar huis kreeg. 80 Jaar, het is om den drommel niet niks.

En De Uil, hij schaakte voort.
Dick Roosa