Algemene ledenvergadering 2013

Maandag 26 augustus 2013 worden alle senior leden van Schaakclub De Uil opgeroepen aanwezig te zijn op de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. De agenda voor deze vergadering kunt u nalezen in het volgende document:

Tijdens de vergadering worden de volgende stukken besproken (in volgorde):

U heeft het recht voorstellen te doen. Wel vragen wij u dit niet staande de vergadering te doen, maar schriftelijk van te voren. U geeft hiermee het bestuur de gelegenheid de voorstellen van advies te voorzien. In dit verband verzoeken wij u de voorstellen voor vrijdag 23 augustus in te dienen bij de secretaris:

Richard Nigten
Vivaldisingel 181
2151 NH  Nieuw-Vennep
tel.: 0252 - 622505
email: info@schaakclubdeuil.nl

Op dit moment zijn de volgende voorstellen door de secretaris ontvangen:

Piet Muller:

Geacht bestuur,

Ik wil op de ALV de volgende competitiereglementswijziging (wat een lang woord) in stemming brengen.

Bij gelijk eindigen in de groep wordt nu de eindstand van het keizersysteem gehanteerd om de kampioen aan te wijzen.

Ik vind dat de eindstand van het keizersysteem alleen maar aangeeft in welke groep je ingedeeld wordt. Verder niets, klaar.

Voorstel:
Bij gelijk eindigen beslist het SB; indien dan nog gelijk de onderlinge partij in de groepsfase en daarna loting.

Elke andere variant kan ook maar niet het keizersysteem!

Mvg

Piet Muller

Cok Ippel:

Aan de secretaris van schaakclub de Uil

Hierbij wil ik een tweetal voorstellen indienen met betrekking tot de interne competitie.

1. Speel na de voorrondes (= tot ongeveer maart) zoals gebruikelijk
    Formeer daarna slechts de bovenste acht(of 10) tot kampioensgroep die net als voorheen 7 (of 9) wedstrijden spelen.
    Laat de resterende schakers in een grote groep verder schaken op dezelfde manier als in de voorrondes ( dus geen aparte groepen meer)

Het is de afgelopen jaren gebleken, en afgelopen seizoen erg vaak, dat de belangstelling na de voorrondes erg terugloopt en er dikwijls gesnelschaakt word om dit op te lossen.

Het is aan te bevelen om de kampioensgroep een schema te geven met vaste data met daar tussenin een paar data om in te halen als men op een bepaalde datum niet kan. Iedereen weet dan waar hij zich aan te houden heeft.
    (hoe de prijzen te verdelen in die grote groep heb ik me niet in verdiept, maar daar komen we met het bestuur of met z’n allen wel uit)

2. Als er in groepen een beslissing moet vallen bij gelijk eindigen laat dan het SB gelden en niet de stand aan het eind van de voorrondes. In die voorrondes heeft niet iedereen dezelfde deelnemers gehad en heeft dikwijls ook niet iedereen hetzelfde aantal wedstrijden gespeeld.
    Is het SB ook gelijk laat dan eventueel een barrage spelen met partijen van kortere bedenktijd, net als in de worldcup.

Laat het bovenstaande eventueel ter stemming komen want mij is gebleken dat meerdere leden het hiermee eens zijn.

Hopend op een vruchtbare vergadering annex seizoen

met vriendelijke groeten,

cok ippel