This site will work and look better in a browser that supports web standards , but it is accessible to any browser or Internet device.

De Uil

Hillegom


Laatste nieuws

Intern
Interne competitie en weekblad
Uitslagen en standen bijgewerkt (22 Juni)

Programma jubileumjaar
lees verder »
Pieter Roggeveen wint Hillegom open 2007
Pieter Roggeveen heeft op overtuigende wijze het Voges Hillegom Open op zijn naam gezet. De B-Groep werd op al even overtuigend gewonnen door Claudia Grannetia.
lees verder »
Martin van Eeuwijk schaak/zaalvoetbalkampioen!
Martin van Eeuwijk heeft afgelopen zondag met de Kennemer Combinatie meegespeeld in het Nederlands Kampioenschap Schaak/zaalvoetbal. Martin speelde niet alleen (zoals verwacht) groots met zaalvoetbal, maar ook met schaken stond hij zijn mannetje. In de voorronde scoorde hij aan bord 8 maar liefst 3 uit 3. Alleen in de halve finale tegen HSG verloor hij. Geen schande tegen een tegenstander met een rating van 2300. Met zaalvoetbal was hij de beslissende factor tegen HSG. We stonden 3 minuten voor tijd met 2-0 voor en dat zou natuurlijk veel te weinig zijn. Bij die stand zouden we HSG (met o.a. Loek van Wely, Erwin L'ami, de broertjes Vedder en Ruud Janssen in de gelederen) met schaken op een 6-2 nederlaag moeten zien te houden omdat zaalvoetbalpunten dubben tellen en dat leek ons een te moeilijke taak. 3 minuten voor tijd kreeg Martin van de coach Edwin Rutte de opdracht om er zelf voor te gaan en toen brak de beer los. Het werd uiteindelijk dankzij hem 5-0 en dat maakte de schaakwedstrijd overbodig. Die werd overigens nog eervol met slechts 7-1 verloren van de nationale kampioen.
Uitgebreid verslag is te lezen op www.schaakclub.nl
 
Foppe Aize Rinzema uit Friesland winnaar van het 24e Hillegoms Jeugdschaakkampioenschap
Zaterdag 9 juni was de jeugd weer van heinde en verre toegestroomd om in verschillende leeftijdsklassen te proberen het kampioenschap of in ieder geval één van de vele bekers te bemachtigen. En dat de jeugdige schakers er ondanks de vele toernooien en soms sub-tropische omstandigheden veel voor over heeft bewijst met name de deelname van spelers uit Leeuwarden en Heerhugowaard. 28 jeugdige schakers trokken op de 64 velden ten strijde.
lees verder »
Gelijkspel De Uil 2
Zowel de Uil 2 als tegenstander Kennemer Combinatie 6 stonden in hun klasse laag in de middenmoot en waren nog niet veilig. In een titanengevecht wisselden de kansen gedurende de avond. Er vielen dan ook de nodige remises (4 stuks). Jaap van Aalst en Fred van Randen
lees verder »
De Uil 1 laat steekje vallen
Na de 2 gewonnen wedstrijden stond de thuiswedstrijd tegen De Wijkertoren 2 op het programma. Het werd een spannende aangelegenheid waarbij alles in het voordeel van De Uil leek uit te vallen. Het blijft echter schaken want na de overwinning van Jan Vreeburg en de remises van Jan Havenaar, Rob Warmerdam en Edwin Heemskerk sloeg het om. Cok Ippel leek op rozen te zitten maar koos het verkeerde plan en verloor i.p.v. remise. Jan v.d. Bergh blunderde een toren weg en zowaar dan sta je opeens achter met 2.5 - 3.5.
lees verder »
Ad van den Berg wint Rapid 2006
Ad van den Berg heeft het jaarlijkse rapid toernooi van De Uil edite 2006 op zijn naam gezet. Alleen Peter Wilschut kon het tempo bijhouden en werd tweede op een half punt. De rest volgde op eerbiedige afstand. de B-Groep werd een prooi voor N. van de Naat. J. van der Heijden behaalde ook 6 punten mar moest van de Naat voor laten op weerstandspunten. Ronald v/d Linden speelde in deze groep een verdienstelijke rol en werd derde.
lees verder »
34e Schaak-Vierkamptoernooi van De Uil onder tropische temperaturen toch een sukses
Het 34e Vierkamptoernooi van de Uil op 9 en 10 juni bracht ook dit jaar weer een respectabel aantal deelnemers op de been. Van heinde en verre was men naar Hillegom getogen en gezien de omstandig-heden ,zoals tropische temperaturen en WK-voetbal was een deelnemersveld van 52 schakers echt wel goed te noemen.
lees verder »
Bondsteams goed op dreef
Deze week kwamen drie teams van schaakclub de Uil in actie voor de competitie. De Uil 4 beet het spits af met een ruime 7 - 1 overwinning, al moet hier aan worden toegevoegd dat 3 punten gratis werden verkregen omdat de tegenstander maar met 5 spelers kwam opdagen. Een dag later won De Uil 3 de lastige uitwedstrijd tegen HWP uit Haarlem met 5-3 en klom daardoor naar de 2e plaats met 2 punten achterstand op de koploper.
lees verder »


Navigatie

Informatie met betrekking tot o.a. clubavond, speellocatie, voorzitter, etc. vind u hier »

E-mail