Seizoen 2005/2006

Weekblad » 08 Maart 2006

Goede week schakers "De Uil"

Deze week kwamen drie teams van schaakclub de Uil in actie voor de competitie. De Uil 4 beet het spits af met een ruime 7 - 1 overwinning, al moet hier aan worden toegevoegd dat 3 punten gratis werden verkregen omdat de tegenstander maar met 5 spelers kwam opdagen. Een dag later won De Uil 3 de lastige uitwedstrijd tegen HWP uit Haarlem met 5-3 en klom daardoor naar de 2e plaats met 2 punten achterstand op de koploper. Zaterdag verstevigde De Uil 1 haar 4e plaats in de promotieklasse door een vrij gemakkelijke overwinning op ZSC Saende 2 uit Zaandam. Na een 5 - 0 voorsprong werd het uiteindelijk 5,5 - 2,5.

In de onderlinge competitie verspeelde Theo Bakker twee belangrijke punten door remise te spelen tegen Pim v.d. Aar. Jan Havenaar profiteerde hiervan door Cok Ippel opzij te zetten. Jan v.d. Bergh versloeg met het nodige geluk Wally Visser, terwijl Nico v.d. Plas de laatste plaats verliet door een overwinning op Piet v.d. Griendt.

In groep 2 blijven Rob Wamerdam en Jaap van Aalst winnen, terwijl de nummer 4, Piet Muller, besloot tot een salonremise tegen Jan Plomp. Aad Vledder probeert weer aansluiting te vinden bij de rest en boekte hiertoe een nuttige overwinning.

In groep 3 wordt het iedere week spannender. Martin van Eeuwijk verlsoeg koploper Stef Koek en Ronald v.d. Linden versloeg Johan Boon. Hierdoor is de spanning aan de top weer helemaal terug. De strijd tussen de middenmoters Rob Brouwer en Willem Brandsma werd beslist in het voordeel van Willem.

In groep 4 blijven Jan Scheepmaker en Sander van Delden winnen en die zullen dan ook wel samen gaan uitmaken wie er kampioen wordt, al is ook Richard Nigten nog niet kansloos. Hans de Groot en Richard Grannetia handhaven zich goed in de middenmoot door overwinningen op resp. Johan Heidema en Koos v.d. Hulst.

Jan v/d Bergh