VOGES Hillegom Open 2007

Schaakvereniging "de Uil"

 |  Start  |  Uitslagen & Standen  |  Indeling  |  Partijen  |  Deelnemers  |  Historie  |  Foto-gallary  | 

Organisatie: Schaakvereniging
"De Uil"
Homepage de Uil

Wedstrijdleider:
Cok Ippel
Tel.: 06-22577267

Speellocatie
Café Restaurant
Zomerzorg
Tel: 0252-515228Copyright:
De Uil Hillegom

Copyright-logo:
VOGES


Pieter Roggeveen wint Hillegom open.

Claudia Grannetia wint de B-groep.

6e ronde - Schaaktitels nog niet vergeven

Met nog één ronde te gaan zijn de titels in het Voges Open Schaakkampioenschap van Hillegom nog niet vergeven. In groep A won koploper Pieter Roggeveen opnieuw, maar door zijn overwinning op Cok Ippel kan Ad Reijnveld in theorie nog langszij komen.

In de B-groep heeft koploopster Claudia Grannetia zelfs nog met twee concurrenten van doen. Zelf won zij van Richard Copier, maar de beide andere achtervolgers, Ali Ghanbarzadeh en Bram van Meggelen wonnen ook, zodat zij haar nog kunnen achterhalen. Het duel in de slotronde tussen Ali en Claudia zal de beslissing brengen.

Jan v/d Bergh

5e ronde - Opnieuw winst Pieter Roggeveen en Claudia Grannetia

In de A-groep van het Voges Open Schaakkampioenschap van Hillegom kon ook Peter Pijpers geen einde maken aan de zegereeks van Pieter Roggeveen. Met nog 2 ronden te gaan heeft Pieter nu een voorsprong van 1 punt op Ad Reijneveld, die een einde maakte aan de opmars van Stefan Lehmann. Daarachter volgt een groep 4 spelers op 1,5 punt, maar deze mogen met nog 2 ronden te gaan kansloos worden geacht voor de titel. Onder hen oud kampioen Jan Havenaar, die een remise-eindspel toch nog naar zich toe wist te trekken door Frans Arp tot een fout te verleiden en Cok Ippel, die profiteerde van een beginnersfout van Hennie van Eeuwijk in de opening. Onderin verliet Boudewijn Eysvogel de laatste plaats door Jan van den Bergh te overspelen vanuit de opening.

In de B-groep is Claudia Grannetia naar haar overwinning op Jaap van Aalst een vol punt los van een drietal achtervolgers. Bream van Meggelen en Richard Copier speelden onderling remise en kregen op de 2e plaats gezelschap van Ali Ghanbarzadeh, die won van Willem Spaan. Ab Högemann en Jerry Bey sr. speelden hier een bizarre partij, die eindigde in een overwinning voor de gelukkigste, in dit geval Jerry.

Jan v/d Bergh

4e ronde - Pieter Roggeveen ongenaakbaar

Voor de 2e keer op rij bond Pieter Roggeveen in het Voges Open Schaakkampioenschap van Hillegom een oud winnaar aan de zegekar. Vorige week was dat Ad Reijneveld, nu moest Jan Havenaar eraan geloven. Pieter staat hierdoor alleen aan de leiding en het zal voor de rest van het deelnemersveld moeilijk worden om hem van de eindzege af te houden. Peter Pijpers is na zijn moeizame overwinning op Cok Ippel de voornaamste concurrent. Stefan Lehmann blijft verrassen en won nu van Cees Scherpenisse. In de onderste helft van de A-groep louter remises met uitzondering van de partij Hennie van Eeuwijk-Frans Arp, die in een knappe winst voor Hennie eindigde.

In de B-groep waren juist aan de topborden veel remises. Aan de eerste 7 borden kwamen maar 2 spelers tot een overwinning. Claudia Grannetia won van Willem Spaan en neemt hierdoor alleen de leiding in de B-groep, terwijl Richard Copier van Dick de Jong won en zo weer naar de (gedeelde) 2e plaats steeg.

Jan v/d Bergh

3e ronde

De topper in de A-groep tussen meervoudig kampioen Ad Reijneveld en Pieter Roggeveen werd gewonnen door laatstgenoemde, die nu alleen aan de leiding gaat. Op een half puntje wordt hij nu gevolg door Jan Havenaar en Peter Pijpers, die wonnen van resp. Joop Bakker en Hennie van Eeuwijk. Cok Ippel zorgde voor een verrassing door Sjaak Kamps te verslaan.

In de B-groep eindigden de wedstrijden aan de topborden in remise. Door dit resultaat voegde Jaap van Aalst zich bij de koplopers door te winnen van Piet Muller. Anton van Pijpen zorgde hier voor een verrassing door van Gerard Draaisma te winnen.

Jan v/d Bergh

2e ronde

In het Voges Hillegom Open staan na 2 rondes de twee titelfavorieten met de maximale score op kop. Pieter Roggeveen won van Jerry Bey, terwijl Ad Reijneveld Aad de Bruyn versloeg. Jan Havenaar kwam met eeuwig schaak volgens eigen zeggen goed weg tegen Sjaak Kamps. Beiden staan op een half puntje van de koplopers en hebben daar gezelschap van Peper Pijpers, Cok Ippel, Hennie van Eeuwijk en Cees Scherpenisse die allen hun partij in de 2e ronde wisten te winnen. Onderaan de ranglijst ook 2 spelers, namelijk Jaap v.d. Heijden en Boudewijn Eysvogel, die beiden nog puntloos zijn.

In de B-groep delen 3 spelers de kop, namelijk Bram van Meggelen die Uil-voorzitter Jan Plomp versloeg, Claudia Grannetia die te sterk was voor clubgenoot Sander van Delden en "good old" Willem Spaan, die won van Anton van Pijpen. Bij de naaste achtervolgers vinden we Richard Copier die van Kick van Rooyen won en Jaap van Aalst, die een punt cadeau kreeg omdat tegenstander Ab Hogemann zich ziek moest afmelden.

Jan v/d Bergh

1e ronde

Normaal kennen de eerste 2 rondes van dit kampioenschap weinig verrassingen omdat de spelers dan nog op rating worden ingedeeld en er daardoor een aanmerkelijk krachtsverschil is dat in de A-klasse zelfs gemiddeld 200 ratingpunten bedraagt. Dit jaar begon het toernooi echter met 2 hele en drie halve verrassingen. Joop Bakker wist Frans Arp pootje te lichten, terwijl Stefan Lehmann knap het eindspel won tegen Martijn de Roode. Hans Kors, Norbert de Beer en Jan van den Bergh zorgden voor de halve verrassingen door een sterkere tegenstander op remise te houden. Jan Havenaar ontsnapte in de langste partij van de avond aan een remise tegen v.d. Maat en mocht uiteindelijk toch een heel punt mee naar huis nemen.

Ook in de B-groep een paar onverwachte uitslagen. Cas Granettia versloeg de sterker geachte A. Ghanbarzadeh en Sander van Delden behaalde een vlotte zege op Leidenaar Beij, die zichzelf de das om deed door een blunder. Ab Hogemann en Kick van Rooijen zorfgden hier voor de halve verrassingen door remise te spelen tegen resp. Richard Copier en Peter van Leijden.

Jan v/d Bergh
Speciale dank gaat uit naar de volgende drijvende krachten, die stuk voor stuk een belangrijke bijdrage leveren aan het toernooi : Cok Ippel, Piet Muller, Jan Havenaar.