Externe Competitie 2022/2023

Onderstaande links brengen u naar de website van de KNSB/NHSB welke een uitgebreid overzicht geeft van de klasse waar de geselecteerde Uilen in spelen.


De Uil N1 start seizoen met kansloze nederlaag.

Afgelopen donderdag is het eerste NHSB-team het seizoen gestart met een, niet onverwachte, maar wel forse nederlaag (6-2) tegen promovendus De Wijker Toren uit Beverwijk. Dit was overigens een uitslag ongeveer zoals prof. Elo het voorspeld had.

De wedstrijd begon al slecht. Eerst waren er voor de Uilen de nodige parkeerproblemen (geen plek te vinden in de ruime omgeving) en vervolgens bleek er in de ruimte van het kerkgebouw waar gespeeld werd, geen verwarming te zijn. Deze ‘koude’ start kwam De Uil niet meer te boven, want al na twee uur stonden we met 2-0 achter doordat invaller Jan de Jong en Willem Hensbergen hun (zwarte) opening niet goed overleefden.

En de overige borden gaven ook geen echte hoop op heel veel meer. Dick Roosa liet vervolgens een degelijk halfje noteren, terwijl daarnaast het topbord bij Joran Donkers ook wel uitzicht bood op tenminste een half punt, wat het uiteindelijk ook werd. Overigens gaf Joran na de partij aan in het eerdere deel van de partij wel een aantal kansen gemist te hebben. Er dreigde dus een afstraffing met maar liefst 7-1…

En diverse van de overige partijen gingen ook verloren, overigens na flink verweer van de Uilen nog. Maar het lichtpunt van de wedstrijd kwam bij Theo Bakker vandaan. In een ingewikkeld middenspel met een zwaar gedrongen stelling waagde hij een alles-of-niets-poging. En die pakte wonderwel goed uit! En vervolgens wist hij ook zelfs nog te winnen na in een eindspel nog zeker zo’n 40 zetten te moeten spelen met minder dan een minuut op de klok. Heel knap gedaan!

Hiermee kreeg de uitslag een draaglijker aanzicht, alhoewel 6-2 natuurlijk nog steeds fors is. In de volgende wedstrijden zullen we dus uit een ander vaatje moeten tappen…

Willem Hensbergen