This site will work and look better in a browser that supports web standards , but it is accessible to any browser or Internet device.

De Uil

Hillegom


Laatste nieuws

Eerste online nieuwsbrief
Nieuwsbrief jaargang_5 nummer_2 in pdf

Foppe Aize Rinzema uit Friesland winnaar van het 24e Hillegoms Jeugdschaakkampioenschap
Zaterdag 9 juni was de jeugd weer van heinde en verre toegestroomd om in verschillende leeftijdsklassen te proberen het kampioenschap of in ieder geval één van de vele bekers te bemachtigen. En dat de jeugdige schakers er ondanks de vele toernooien en soms sub-tropische omstandigheden veel voor over heeft bewijst met name de deelname van spelers uit Leeuwarden en Heerhugowaard. 28 jeugdige schakers trokken op de 64 velden ten strijde.
lees verder »
David Klein uit Heemstede winnaar van het 23e Hillegoms Jeugdschaakkampioenschap
Zaterdag 17 juni was de jeugd weer van heinde en verre toegestroomd om in verschillende leeftijdsklassen te proberen het kampioenschap of in ieder geval één van de vele bekers te bemachtigen. En dat de jeugd er ondanks vele toernooien het WK-voetbal en soms sub-tropische omstandigheden veel voor over heeft bewijst met name de deelname van spelertjes uit Leeuwarden en Tilburg. 24 schakertjes trokken op de 64 velden ten strijde.
lees verder »
Schakende zusjes Grannetia succesvol
Zondag 21 november slaagde ons Hillegomse schaaktalent van schaakvereniging De Uil erin om meisjeskampioen t/m 16 jaar van de Noord Hollandse Schaakbond te worden. Vorig jaar, toen Claudia voor het eerst aan dit toernooi deelnam, eindigde zij al als tweede. Daarom verscheen zij dit jaar optimaal gemotiveerd en voorbereid aan de start van dit toernooi. Bij De Uil kan menig seniorspeler hier over meepraten.
lees verder »
Grand Prix jeugdschaaktoernooi in Hillegom
Zondag 5 juni vond er in Hillegom een groot schaaktoernooi plaats, waarbij naast de schakers uit Hillegom, de deelnemers uit een zeer groot gebied kwamen namelijk van Schagen tot Voorschoten. De 100 deelnemers aan dit toernooi vonden een ruim onderdak in de locatie Paulus van het Fioretti College aan de Garbialaan.
lees verder »
Claudia Grannetia succesvol bij NK Jeugdschaken
Hillegom. Claudia In de afgelopen week van 1 mei tot 8 mei was het NK Jeugdschaken in Schagen, ons Hillegomse talent Claudia deed hier weer aan mee als kampioene van de Noord Hollandse Schaakbond bij de meisjes t/m 16 jaar. Volgens de ratinglijst, welke de speelsterkte aangeeft, was Claudia als 8e geplaatst van de 14 deelneemsters. Na vorig jaar voor het eerst ervaring bij een dergelijk toernooi te hebben opgedaan, verscheen Claudia ditmaal optimaal gemotiveerd en voorbereid aan het schaakbord in Schagen. Op internet had zij al partijen van haar tegenstanders bestudeerd, ...
lees verder »
Succes meisjes De Uil!
Het zal de meeste mensen niet ontgaan zijn dat afgelopen zaterdag (15 januari) het jaarlijkse Corus Chess Tournament weer begonnen is. Naast het toernooi voor de grootmeesters van de wereldtop vinden er hierbij ook andere toernooien plaats, één van deze toernooien is het "Meidentoernooi". Voor dit toernooi waren dit jaar ook de Hillegomse zusjes Claudia en Julia Grannetia uitgenodigd.
lees verder »
Claudia Grannetia schaakkampioene Noord-Holland!!
Zondag 21 november slaagde ons Hillegomse schaaktalent van schaakvereniging De Uil erin om meisjeskampioen t/m 16 jaar van de Noord Hollandse Schaakbond te worden. Vorig jaar, toen Claudia voor het eerst aan dit toernooi deelnam, eindigde zij al als tweede. Daarom verscheen zij dit jaar optimaal gemotiveerd en voorbereid aan de start van dit toernooi. Bij De Uil kan menig seniorspeler hier over meepraten. Deze voorbereiding resulteerde in de felbegeerde en zwaar bevochten eerste plaats. Pas na het spelen van een serie extra beslissingswedstrijden (barrage) tegen de met evenveel punten geëindigde favoriete Ivana Ineke, kon Claudia na een lange schaakdag de beker omhoog houden. Deze eerste plaats geeft ook recht op deelname aan het NK in 2005!
lees verder »
Derde Toernooien verslag
Zondag 30 november deden Claudia en Julia mee aan de meisjeskampioenschappen van de Noord Hollandse Schaakbond. In de groep t/m 11 jaar eindigde Julia in de middenmoot van de 28 deelnemers. In de groep 14/15 jarigen begon Claudia zeer voorspoedig door al in de 1e ronde Joyce Ineke te verslaan, die later eindwinnares werd en ook de grote favoriet hiervoor bleek te zijn. Na deze ronde kwamen de meisjes overeen om dubbelrondig te spelen i.p.v.
lees verder »
Tweede "Grand Prix" toernooien
Op 15 oktober namen we deel aan het 3e Liers Herfsttoernooi, In groep 2 eindigde Claudia oppermachtig met 6 punten op de 1e plaats!! In groep 4 behaalde Richard met 5,5 punt de 1e plaats!!
lees verder »
Veel belangstelling voor eerste "Grand Prix" toernooien
Op 27 September en 4 Oktober zijn de eerste "Grand Prix" toernooien van het nieuwe seizoen gespeeld. Met direct al succes voor enkele "uiltjes". Zo wist b.v. Claudia bij beide toernooien een eerste plek te veroveren. voor alle resultaten zie het verslag van Cas Grannetia.
lees verder »
Navigatie

Informatie met betrekking tot o.a. clubavond, speellocatie, voorzitter, etc. vind u hier »

E-mail