50e Schaak 4-kamptoernooi van De Uil 2024

Esper van Baar winnaar groep 1

De aanmeldingen voor ons 50e toernooi overtroffen de stoutste verwachtingen. Het tevoren vastgestelde maximum van 80 deelnemers(sters) was al begin mei bereikt. Maar de reservelijst bleef aangroeien, dus dat moest geen problemen opleveren voor eventuele aanvullingen. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want zelfs op de valreep (donderdagnacht/vrijdagochtend) moesten er nog mails verzonden worden ter aanvulling van de spelerslijst. Gelukkig hadden we eerder in de week aan alle deelnemers een gedetailleerd mailtje verzonden met alle gegevens zodat we tijdig zouden kunnen beginnen. En gelukkig vrijdagavond 7 juni klokslag 20.00 uur waren alle 80 deelnemers aanwezig en kon het toernooi een aanvang nemen. Het was voorzitter Jan Plomp die iedereen verwelkomde en meteen het woord richtte tot Cok Ippel, de man die niet alleen dit toernooi in 1973 startte maar ook nog eens een arsenaal aan uitslagenvellen bezit. Ter illustratie had hij er enkele in de zaal tentoongesteld (1973, 1974, 1975) heerlijke nostalgie. Maar Jan had namens het bestuur een verrassing voor Cok in petto: een bronsachtig borstbeeldje van een streng kijkende Uil. Het onderschrift luidde "Cok Ippel 50 jaar 4-kamp toernooi. Cok is de Uil, streng doch rechtvaardig“. Onder daverend applaus van de staande deelnemers werd dit nog eens bevestigd.

Bij de aanmelding hadden alle deelnemers(sters) reeds een fraai gegraveerde balpen ontvangen, terwijl later in het toernooi ook nog eens een mooi gestyleerd schildje met Uil-embleem beschikbaar was. Na zoveel mooie jaren “mocht het wel iets kosten“ toch?

Na het uitvoerige openingswoord van voorzitter Jan Plomp kreeg arbiter Peter Kaptein, die samen met Cok de toernooileiding op zich nam, het woord. In een beknopte toelichting werden diverse van belang zijnde punten onder de loep genomen en kon het toernooi een aanvang nemen. En met Hannie, Lyda en Bert achter de bar was ook de inwendige mens “goed verzekerd”.

Voor ik alle groepen (in beknopte vorm) de revue laat passeren, zij nog vermeld dat voor de aanvang bekend was dat twee spelers(sters) de beker al twee keer achter elkaar gewonnen hadden, Floris Golbach en Ichelle Dekker, alleen Ichelle slaagde erin om de beker weer en nu dus definitief te winnen. Zij was vanaf het begin al onder de indruk van de VVV-Hillegom beker vanwege het grote aantal namen (vanaf 1974) dat er op voorkomt. En nu dus voor de definitieve winst, de beker is haar van harte gegund.
In groep 7 zult U een nieuwe beker vinden, de Jeroen Frijling beker. Zijn goede vriend en ook bestuurslid bij de Uil Dick Roosa, heeft met de sponsoring de zeer goede banden die wij met Jeroen hadden nog eens aangetoond.

In groep 1 speelden Esper van Baar (FM) Ansh Jakhari, Mark Grondsma, en Marijn Wester.
Geen van hen had eerder aan ons toernooi meegedaan, behalve dan Ansh Jakhari die op zeer jeugdige leeftijd al in 2018 op de beker voorkwam. Het was deze Ansh die op de eerste avond meteen na fel gevecht de winst opeiste tegen Mark. Esper en Marijn hielden het op een puntendeling. Zaterdagmorgen begon echter desastreus doordat Mark door prive omstandigheden af moest zeggen waardoor twee reglementaire uitslagen nodig waren. Marijn was de eerste die reglementair won. terwijl Esper van Ansh wist te winnen en daarmee de grondslag legde voor groepswinst, immers zijn laatste ronde was tegen Mark en dus een regl. 1. Niet leuk om zo te winnen, maar het hoort bij het spel en de regels. In de laatste ronde wist Ansh nog van Marijn te winnen maar de strijd bovenin was al gestreden. Esper winnaar van de Leon Kaptein trophee en Ansh goede tweede.

Groep 2 met als spelers, Richard Frans, Floris Golbach (bekerhouder), Joey Brokaar en Coen Stoop.
Op vrijdagavond wisten de beide wit spelers, Richard en Floris hun partij tot winst te voeren tegen resp. Coen en Joey. Maar op zaterdagmorgen speelden de beide winnaars tegen elkaar en was het Richard die winnend het strijdperk verliet. Voor Coen was Joey een te grote opgave. In de laatste ronde kon Floris alleen maar gelijk komen met Richard bij winst op Coen en moest Joey van Richard winnen. Zo ver liet Richard het niet komen, hij won zelf van Joey terwijl Floris en Coen genoegen namen met remise. Richard met 3 uit 3 afgetekend kampioen en winnaar van De Uil beker. Proficiat. Floris werd met 1½ toch nog goede tweede.

In groep 3 speelden Thomas Broek, Loek Veenendaal, Jan Havenaar, en Ywein Veldhuyzen.
Thomas Broek, normaliter toch wel hoger spelend, was door een lagere rating afgezakt naar groep 3. Jan Havenaar was de hoogst vertegenwoordigende Uil speler. Loek Veenendaal was de bekerwinnaar in deze groep en Ywein Veldhuyzen is de laatste jaren als een komeet omhoog geschoten, Ziedaar voorwaarden voor een spannende strijd. En die was er want op vrijdagavond won Jan Havenaar met zwart van Loek terwijl Thomas Ywein aftroefde. Echter op zaterdagmorgen was Loek met zwart Thomas te slim af en won Ywein van Jan. Het kon nog alle kanten op maar daar had Loek zo zijn eigen gedachten over. Met wit wist Loek Ywein te overwinnen en toen Jan tegen Thomas niet verder kwam dan remise, bleek Loek alsnog met 2 punten de winnaar van de Ad Reijneveld trophee, Proficiat. Loek dus voor de 2e keer achter elkaar, dat wordt oppassen volgend jaar. Jan werd 2e door een beter SB dan Thomas.

In groep 4 hadden Aad de Bruijn en Frans Arp geen bezwaar om, ondanks dat ze in hun clubcompetitie vaak tegen elkaar spelen, ook op ons toernooi een onderling robbertje te vechten en dat siert ze. Maar ook hun twee andere groepsgenoten, Willem Hensbergen en Dimitar Argirov mochten er wezen.
Aad en Willem kwamen in de eerste ronde remise overeen terwijl Dimitar Frans aftroefde. Op zaterdagmorgen dan het beruchte robbertje tussen Frans en Aad, maar er kwam niet meer uit dan opnieuw remise. En goed voorbeeld doet goed volgen, ook Willem kwam niet verder dan remise tegen Dimitar. In de laatste ronde moet het dan maar gebeuren moet Aad gedacht hebben, hij zorgde immers in het verleden wel voor meer “houdini-achtige“ ontsnappingen. En jawel hoor, Aad vocht zich naar winst op Dimitar terwijl Willem dat ook deed tegen Frans. Dus Aad en Willem beiden 2 punten en ja hoor, Slangenmens Aad had het weer voor elkaar, opnieuw de beker op SB. Willem dus 2e. Ook in deze groep Aad dus voor de tweede keer achter elkaar de beker, die dekselse Spaarne-boys!!!

Groep 5 Dick Roosa, Martin Zegstroo, Matthieu Guillaumond en Joop Bakker.
Een mengeling van jong vernuft tegen gevestigde namen. Maar ook bij gevestigde namen kan jong vernuft zitten, nietwaar Joop? In zijn partij op vrijdag, Joop met zwart tegen Dick, was de klok nauwelijks gestart of de uitslag lag al op mijn bureau. Joop overtroefde Dick. Martin en Matthieu speelden remise. Zaterdagmorgen werd Joop overtroefd door Matthieu, zo wreed kan de schaaksport zijn, en Dick wist Martin aan zijn zegekar te binden. De laatste ronde moest de beslissing(en) brengen, Matthieu hield stand tegen Dick (remise) en daar ook de partij tussen Joop en Martin remise werd bleek Matthieu uiteindelijk met 2 punten de groepswinnaar en winnaar van de BG Beheer 2016 trophee. Proficiat. Joop werd door zijn winst op Dick goede tweede.

Groep 6 Jungbin Lee, Hennie van Eeuwijk, Nico Koning, Sacha Valster-Schiermeier.
Jungbin Lee wist met zijn eerste partij al indruk te maken door Sacha Valster-Schiermeier te verslaan, terwijl Hennie en Nico genoegen namen met remise. Die remise smaakte denk ik zo naar meer dat er daarna alleen maar remises op het bord verschenen en U begrijpt het al, dat vond Jungbin Lee helemaal niet erg, zodoende had hij met 2 punten de eerste prijs en was de Richters ’77 trophee zijn prooi, Proficiat. Van de twee spelers met alleen maar remises werd Nico Koning de tweede (op 2x zwart) Hennie met lege handen achterlatend.

Groep 7 Fred van Randen, Berry van Leur, Jort Cornelissen, Chris Kerkhoff.
Berry wilde wel weer eens een vierkamptoernooitje spelen vertelde hij mij. Nou zijn tegenstanders hebben dat op dit toernooi geweten. Berry won zijn eerste partij op vrijdag van Jort Cornelissen, ging daarna op een lagere versnelling maar de twee remises in ronde 2 en 3 waren voldoende voor totaal 2 punten net zo veel als Jort Cornelissen boekte maar die onderlinge partij he. In dit geweld kwamen Chris Kerkhoff en Fred van Randen tekort. Berry werd overigens winnaar van de Jeroen Frijling trofee, een nieuwe beker geschonken door Dick Roosa en een eerbetoon aan de te vroeg overleden Jeroen, die een trouwe bezoeker was aan al onze toernooien (van Vierkamp tot Rapid en Open).

In Groep 8 Jan de Jong, Wiebe de Witte, Hans Leeuwerik, Paul Oudshoorn.
Op vrijdagavond leek er geen vuiltje aan de lucht immers normale uitslagen, de beide witspelers, Jan de Jong en Wiebe de Witte wonnen van resp. Paul Oudshoorn en Hans Leeuwerik. Maar helaas op zaterdagmorgen kwam het telefoontje dat Paul zich ziek afmeldde, dus 2 ronden met een reglementaire uitslag daarin. Helaas. Wiebe de Witte speelde remise tegen Jan de Jong in de wetenschap dat hij in ronde 3 een reglementaire 1 zou scoren. Hans Leeuwerik behaalde dus in de tweede ronde een reglementaire 1 maar ging er in ronde drie nog eens goed voor zitten, Het bleek voor Jan iets te veel van het goede, waardoor Hans met winst op 2 punten eindigde een halfje achter de winnaar Wiebe. de Witte De Roeland ’77 trofee was de beloning voor Wiebe. Proficiat.

Groep 9 Frits Veenstra, Jeannot Tuijnman, Gerard Kuijs, Leo Littel.
Op vrijdagavond wonnen de beide witspelers, Frits Veenstra en Jeannot Tuijnman van resp. Leo littel en Gerard Kuijs. Echter op zaterdagmorgen kreeg ik een telefoontje van Jeannot dat hij een lekke band had, geen reserveband, maar moest wachten op de snelweg tot de wagen weggesleept kon worden. Daar moest hij bij blijven (verplicht) dus Jeannot kon pas op z’n vroegst de derde ronde spelen, dus voor de 2e ronde een reglementaire winst voor Frits Veenstra. Jeannot had er de p. in omdat hij de eerste partij gewonnen had. Leo won die 2e ronde van Gerard. In de laatste ronde was Jeannot inderdaad weer present maar kwam niet verder dan remise tegen Leo. Frits had waarschijnlijk al doorgerekend en kon zich verlies permitteren. En zo gebeurde ook zodat Frits voor de tweede achtereenvolgende keer de BG Beheer 2013 trofee won. Volgend jaar oppassen voor de organisatie. Leo Littel werd op SB tweede.

Groep 10 in deze groep Ichelle Dekker, Norbert de Beer, Keimpe Knijft, Stefan Damen.
Ichelle had de VVV Hillegom trophee al twee keer gewonnen en was er op gebrand deze voor de derde keer, dus definitief te winnen. Ze begon echter op vrijdagavond met verlies tegen Stefan Damen, dus dat was een echte tegenslag voor haar. Norbert de Beer won van Keimpe Knijft. Dus op zaterdagmorgen waren alle ogen gericht op de wedstrijd Ichelle tegen Norbert. Ichelle won en daar Stefan tegen Keimpe Knijft remise werd was er weer van alles mogelijk met in principe de betere kansen voor Stefan. Het pakte echter anders uit, Ichelle won van Keimpte en Norbert was Stefan de baas. Resultaat zowel Norbert als Ichelle op 2 punten en dus won Ichelle “onverwacht” ?! voor de derde achtereenvolgende keer de VVV Hillegom beker. De beker die zij vanaf het begin al graag wilde hebben en waarin zij nu geslaagd is. Proficiat Ichelle. Norbert werd goede tweede.

Groep 11 Delano Buijsman, Sam Oosterveer, Marcel Verschoor, Henk Veerman.
De twee witspelers Delano en Sam gaven in de eerste ronde meteen hun visitekaartje af. Resp. Henk Veerman en Marcel Verschoor moesten de koning omleggen. In de tweede ronde kwamen de twee winnaars tegen elkaar uit en het was Sam die met de eer ging strijken, 2 uit 2 een ongekende weelde voor Sam die spreekwoordelijk gezegd op rozen zat. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij in de laatste ronde tegen Henk met remise genoegen nam zich daarmee verzekerend van de groepswinst en de Henk en Jopie trofee (die Sam al eens in 2016 gewonnen had) mag weer voor een jaar in de prijzenkast. Delano Buijsman kwam door zijn remise tegen Marcel op 1½ punt, gelijk met Henk maar de onderlinge partij gaf de doorslag, Delano tweede.

Groep 12. Beau Koops, Roger van Groesen, Hugo Ent, Hans van der Pol.
In de eerste ronde gaf Beau Koops tegen Hans v.d. Pol meteen zijn visitekaartje af, winst, terwijl aan het andere bord tussen Roger en Hugo, een vredige remise getekend werd. In de tweede ronde was het opnieuw Beau die de volle winst opeiste nu tegen Roger en omdat Hugo en Hans niet verder kwamen dan remise was de groepswinst voor Beau al bijna een feit. Niet verwonderlijk dat in de laatste ronde Beau tot een snelle remise besloot, zich daarmee verzekerend van de groepswinst en winnaar van de PAC v.d. Nagel trofee. Proficiat. Roger en Hugo eindigden met 1½ punt gelijk maar het SB van Hugo gaf de doorslag hij werd tweede.

Groep 13 slaan we al jaren over, het ongeluksgetal geeft de doorslag.

Groep 14. Hier speelden Hans Knigge, Richard Breurkes, Luuk Hoogeveen en Shady Daoud.
Shady was in deze groep de beker verdediger (Euro Bulb trofee) en hij begon de eerste avond goed in een lange partij tegen Hans trok hij aan het langste eind. Maar ook Luuk was de winnaar in zijn partij tegen Richard. In de tweede ronde sloeg Shady opnieuw toe in zijn partij tegen Richard. Geen vuiltje aan de lucht voor Shady zou men denken, want starten met 2 uit 2, en dan ook nog zien dat Luuk Hoogeveen, zijn naaste belager waar hij nog tegen moest spelen, verloor van Hans Knigge. Maar schaken kan wreeed zijn, in de laatste ronde verloor Shady van Luuk waardoor beiden op 2 uit 3 kwamen en gaf de onderlinge partij de doorslag, Luuk werd kampioen en winnaar van de Euro Bulb trofee, Proficiat. Shady gedesillusioneerd tweede. Richard Breurkes scoorde nog het volle punt tegen Hans Knigge maar was voor de prijsbepaling niet meer van betekenis.

Groep 15 Spelers Rein Thierry, Klaas Been, Rob Groot, Menno van Dijk.
Hier was Rob Groot in de eerste ronde de enige die met winst uit het strijdperk trad, tegen Klaas Been. Rob was degene die een jaar eerder een vierkampbeker definitief in zijn bezit kreeg. Het zou toch niet ?! Rein Thierry en Menno van Dijk besloten tot een rustige remise. In de tweede ronde was het opnieuw Rob die won, ditmaal van Menno, terwijl Klaas won van Rein. In de laatste ronde was een snelle remise van Rob tegen Rein beslissend voor Rob’s groepswinst en winst van de Willem Brandsma trofee. Menno van Dijk won van Klaas Been en tekende voor de tweede plaats.

Groep 16. In deze groep Kees Kreukniet, Dave Spaan, Kees Jongsma en Bert Bergshoeff.
De eerste ronde verliep vredig, Kees en Bert tekenden voor remise maar Dave ging er eens goed voor zitten en versloeg Kees Jongsma, de winnaar van de B-groep in het Kennemer Open. Op zaterdagmorgen moest KeesKreukniet echter, vanwege reisproblemen, helaas afzeggen wat betekende opnieuw twee rondes met daarin een reglementaire uitslag. Het noodlot sloeg op dit gebied wel toe bij het Uil-toernooi. Dave kreeg daardoor in de tweede ronde een reglementaire 1. Maar ook Bert verdiende een 1 maar nu echt op het bord gespeeld tegen Kees Jongsma. In de laatste ronde was het Bert die opnieuw bewees toch wel tot grote hoogten te kunnen stijgen. Zo ook nu tegen Dave, met winst was de Rein Thierry trofee en dus groepswinst zijn deel. Proficiat. Dave werd met 2 punten goede 2e.

Groep 17 Hier speelden, Frank Beusen, Frank Sala, Efstathios Tavridis en Hans Pot.
Hier ontmoetten we Frank Beusen weer, jarenlang een zeer trouwe bezoeker (toentertijd met Jeroen Frijling) van al onze toernooien. Lichamelijke ongemakken deden hem vaak de das om zodat hij af moest zeggen, maar gelukkig hij was er weer. Hoewel hij achteraf bekende dat de tijdsdruk op zo’n eerste avondwedstrijd hem niet goed was bevallen. Hij verloor van Hans Pot. Afstathios won van Frank Sala, die dit toernooi een beetje uit vorm was. Frank Beusen tegen Frank Sala , de eerste Frank won. Efstathios wist een remise af te dwingen tegen Hans dus was er nog van alles mogelijk. Maar in de slotronde maakte Hans tegen Frank Sala aan alle onzekerheid een einde en legde middels winst beslag op de Schulte ’79 trophee, Proficiat Hans. Frank Beusen bewees tegen Efstathios met winst en 2 punten goede tweede te zijn.

Groep 18 Hier speelden Henk Post, Jan Plomp, Gerton Sluis, en Ton van der Linden.
In de eerste ronde waren het nu eens de zwartspelers Gerton Sluis en Ton v.d.Linden die de winst opeisten tegen resp. Jan Plomp en Henk Post. In de tweede ronde boekte Gerton tegen Ton opnieuw winst terwijl Jan en Henk remise overeen kwamen. In de slotronde bewees Gerton zijn klasse door opnieuw te winnen, nu van Henk. Gerton 3 uit 3, Klasse en Proficiat, de BG Beheer BV trofee was zijn deel die hij per ongeluk ongegraveerd mee nam, maar hem zondag weer sportief bij mij thuis afleverde, ook Klasse. Jan Plomp legde met winst op Ton beslag op de tweede plaats..

Groep 19 Spelers Aad Vledder (bekerhouder), Joseph Zeenni, Harrie Boom, en Dick Visser.
Aad begon het toernooi goed met winst in de eerste ronde op Dick Visser. Terwijl de jeugdige Joseph Zeenni remise overeenkwam met Harrie Boom. In de tweede ronde was het echter Joseph die tegen Aad aan het langste eind trok maar ook Harrie Boom tekende voor winst tegen Dick. In de laatste ronde was het alles of niets voor zowel Aad als Joseph. Aad won van Harrie Boom en nu was het nagelbijten wat Joseph zou doen. Aan remise had Joseph genoeg om op gelijke voet te komen met Aad maar een beter SB zou dan de doorslag geven. Joseph kwam mij als wedstrijdleider vragen wat er zou gebeuren bij remise en “streng doch rechtvaardig“ heb ik hem antwoord gegeven dat remise al voldoende was. En zo geschiedde. Joseph op SB winnaar van de Dirk Kaptein trofee. Proficiat. Aad helaas helaas tweede.

Groep 20. Hier speelden John Spaan, Peter Rijsdijk, Rob van Haaften en Richard Nigten.
De Fam. Spaan trofee (John was de bekerhouder) was de inzet in deze groep en getuige de winst in de eerste ronde op Richard door John leek niets er op dat hij de beker niet opnieuw zou winnen. Rob van Haaften, voor het eerst mee spelend in ons prachtige toernooi, won van Peter Rijsdijk. In de tweede ronde ging het echter mis bij John tegen Peter, hij verloor en vond het niet eens zo erg?! Rob van Haaften boekte opnieuw sukses tegen Richard Nigten. In de slotronde ging John opnieuw onderuit nu tegen Rob van Haaften die daarmee 3 uit 3 scoorde en de onbetwiste winnaar werd van deze groep en de Fam.Spaan wisseltrofee, Proficiat. Peter Rijsdijk legde met winst op Richard beslag op de tweede plaats.

Groep 21. Hier speelden Gerda Schiermeier-Palm, Stijn Zwart, Ruud van Dijk en Jim Meij.
Gerda was bekerhoudster, maar de jaren gaan tellen en in de eerste ronde moest ze het afleggen tegen Jim Meij. Ruud van Dijk wist Stijn Zwart te verslaan. In de tweede ronde was het Stijn die Gerda versloeg en Jim Meij dito met Ruud van Dijk. De slotronde gaf een overwinning aan voor Ruud op Gerda (ze werd door de heren ook niet gespaard!!) terwijl Jim zijn meerdere moest erkennen in Stijn. Drie spelers die allen 2 uit 3 scoorden in deze groep. De toernooiregels filteren dan iedere keer opnieuw een speler weg en dat was Stijn (op 2x met wit gespeeld). Bleven Ruud en Jim over.
Ik had gedacht dat er geloot moest worden en zo gebeurde ook maar dat was een foute conclusie die ik later heb moeten herzien en ook aan Ruud en Jim per mail uitgelegd. De regel is dat na een eerste filtering er opnieuw van boven af begonnen wordt. Dus van de overblijvenden de onderlinge partij en dus werd Jim de winnaar van de groep en Peter Kaptein trofee. De eerste en tweede prijzen waren echter al uitgekozen maar het uiteindelijke resultaat kon nog hersteld worden.
Heren, veel excuses, maar recht is recht. m.vr.gr. Cok Ippel

De tabellen met alle standen staan elders op de site.

Tot onze vreugde is Jan Havenaar dit jaar niet alleen verwerker van de ratings maar hij speelde zelf ook mee, in groep 3 ziet U zijn resultaat. Hij heeft inmiddels alle uitslagen doorgezonden naar de KNSB en deze zijn ook al goedgekeurd en verwerkt en zullen op de ratinglijst van 1 juli te zien zijn. Jan hartelijk dank hiervoor.

En uiteraard volgen dan traditiegetrouw de statistieken:

  • Er waren 80 schakers (77 Schakers en 3 Schaaksters)
  • In totaal namen er opnieuw 11 Uil-spelers deel. Niemand wist een beker te winnen??!!
    Ter vergelijking: vorig keer (=2023) behaalden van de 72 deelnemers, waaronder 11 Uilen, 3 Uilen een beker. Er waren dit jaar 3 tweede plaatsen weggelegd voor Uilen. Jan Havenaar gr.3, Jan Plomp gr.18 en Aad Vledder gr.19 De Uil heeft wel eens betere tijden gekend!!
  • De Uil was ook de vereniging met de meeste deelnemers en zo hoort het ook. Maar ook Het Spaarne was goed vertegenwoordigd en wist maar liefst 3 bekers te veroveren. Aad de Bruijn, Loek Veenendaal en Bert Bergshoeff.
  • 3 spelers behaalden een 100% score. Richard Frans gr.2, Gerton Sluis gr.18 en Rob van Haaften gr. 20
  • Wel slaagde Ichelle Dekker (gr.10) er in om de VVV Hillegom trofee definitief te winnen (3x achtereen)
  • Loek Veenendaal (gr.3) Aad de Bruijn (gr.4) Frits Veenstra (gr.9) wisten voor de tweede achtereenvolgende keer de beker in hun groep te winnen.
  • Voor het behalen van de eerste plaats moest het tiebreak-systeem 5 x gehanteerd worden. Alles op SB.
  • Voor de tweede plaats trad het systeem 11 x in werking. 8 x SB, 1x Kleur, 1x onderlinge partij, 1 x na kleur de onderl.partij. Dit jaar geen loting (de loting bij gr. 21 was incorrect).

Voorzitter Jan Plomp bedankte in zijn slotwoord, de wedstrijdleiding Cok en Peter, en uiteraard werden ook Hannie, Lyda en Bert van achter de bar naar voren gehaald en met een bos bloemen voor de dames en een bijpassend drankje voor Bert, bedankt voor hun goede zorgen dit toernooi.
Hierna begon het overhandigen van de wisselbekers en het onder groot enthousiasme uitzoeken van de prijzen. Toernooifoto’s geschoten door Dick Roosa en Richard Nigten kunt U op deze zelfde site bekijken waarvoor dank aan Dick/ Richard en onze webmaster Richard Nigten.

Met de mededeling dat het volgende 51e toernooi op 13 en 14 juni 2025 gehouden wordt, vertrok men, moegestreden maar tevreden, huiswaarts.

Cok Ippel