Snelschaaktoernooi 2008

Peter Pijpers snelschaakkampioen

Schaakclub De Uil heeft het kalenderjaar 2008 weer afgesloten met haar traditionele snelschaaktoernooi om het clubkampioenschap. 44 deelnemers begonnen aan de voorrondes, waarin plaatsing kon worden bewerkstelligd voor de finalegroepen met 6 spelers. Vooraf waren er 2 topfavorieten, Peter Pijpers en Jerry Bey, terwijl er nog een stuk of 12 outsiders een meer of minder serieuze kans op de titel hadden. Plaatsing voor de eerste finalegroep was dus al een prestatie op zich.

Jerry en Peter gingen voortvarend van start en begonnen beiden met 4 uit 4, waarna de machine even haperde. Peter verloor van Jan van den Bergh, terwijl Jerry zijn eerste remise moest toestaan. Na de 8 voorrondes was het echter verrassend Jan van den Bergh die de eerste plaats behaalde met 7 uit 8, Peter en Jerry volgden op een half puntje achterstand. Ronald van der Linden werd met 6 uit 8 vierde, terwijl Cok Ippel en Fred van Randen de 1e groep completeerden.

In de finale lieten Peter en Jerry er geen twijfel over bestaan wie de besten waren. Omdat Peter de onderlinge partij tegen Jerry wist te winnen, veroverde Peter voor de 6e keer in totaal de snelschaaktitel. Ronald v.d. Linden werd knap 3e en Jan v.d. Bergh vierde. Groep 2 leverde een gedeelde 1e plaats op voor Ad Reijneveld en Hennie van Eeuwijk. De overige winnaars waren: groep 3 Peter de Haas, groep 4: Jacob van Aalst, groep 5: André Beijk, groep 6: Coen de Kooker en Gerard van Pruissen, groep 7: Kick van Rooijen.