Toernooien 2008

Snelschaaktoernooi 2008

Peter Pijpers snelschaakkampioen

Schaakclub De Uil heeft het kalenderjaar 2008 weer afgesloten met haar traditionele snelschaaktoernooi om het clubkampioenschap. 44 deelnemers begonnen aan de voorrondes, waarin plaatsing kon worden bewerkstelligd voor de finalegroepen met 6 spelers. Vooraf waren er 2 topfavorieten, Peter Pijpers en Jerry Bey, terwijl er nog een stuk of 12 outsiders een meer of minder serieuze kans op de titel hadden. Lees verder »

Voges Open Schaakkampioenschap van Hillegom 2008

Jan Havenaar alleen aan de leiding Na de 3e ronde van het Voges Hillegom Open Schaakkampioenschap staat Jan Havenaar alleen aan de leiding in groep A. Jan laat het hele seizoen al blijken in topvorm te zijn, getuige zijn hoge klassering in Guersney en zijn 100% score op de club en in de bondscompetitie. Dit werd Eduard Leinwand het slachtofffer. Lees verder »

Eduard Leinwand verrassende koploper na tweede ronde
Na 2 rondes is Eduard Leinwand de enige speler in de A-groep van het Voges Open Schaakkampioenschap van Hillegom met een score van 100%, nadat zijn tegenstander (Peter Pijpers) teveel risico nam en verloor. Lees verder »

De eerste ronde
De kop is er af, het 26e Open Schaakkampioenschap van Hillegom ("VOGES OPEN") is weer van start gegaan. Ondanks het feit dat we er toch vrij veel aandacht aan besteed hebben, is het aantal deelnemers teruggelopen tot 19 in de A-groep en 20 in de B-groep. Dat is 9 minder dan vorig jaar en of dat nu komt doordat het dit jaar voor het eerst een “niet roken”-toernooi is geworden is moeilijk te peilen. Lees verder »

Voges Rapid Toernooi

Zaterdag 11 oktober vond in de Hoeksteen te Hillegom onder auspiciën van Schaakvereniging De Uil het jaarlijkse Rapid-schaaktoernooi plaats. Dit jaar onder de vlag van de nieuwe sponsor Voges. Een nieuwe naam moet altijd even wennen en bovendien was op 11 oktober de keuze voor diverse toernooien in “den lande” erg groot. Toch waren er nog 44 schakers naar Hillegom gekomen om elkaar in 2 groepen te bekampen. Het weer was erg goed waardoor de geringere opkomst misschien valt te verklaren. Lees verder »