Seizoen 2005/2006

Weekblad » 27 September 2006

Goede start "De Uil" 1

In de promotieklasse had het eerste team van schaakclub "De Uil" een prima start. Op eigen terrein moest worden aangetreden tegen "Het Witte Paard" uit Zaandam, een team waarvan vorig jaar met maar liefst 6-2 werd verloren. Edwin Heemskerk zette de Hillegommers op voorsprong met een leuk matje, waarna Rob Warmerdam profiteerde van een cadeautje van zijn tegenstander en de stand op 2-0 bracht. Hennie van Eeuwijk verloor vervolgens door een foutief loperoffer op h7, maar Tejo Bakker tilde het verschil weer naar 2 punten na een wat onduidelijke variant van het Koningsgambiet.

Invaller Fred van Randen liet het 4e punt voor de Hillegommers aantekenen na een regelmatige overwinning, waarna Jan Havenaar direct op remise aanstuurde om de overwinning veilig te stellen. Met nog twee partijen te gaan was de winst binnen, maar de Zaandammers wisten toch niet van opgeven en rekte de strijd nog geruime tijd, voordat zij beiden in remise moesten berusten tegen resp. Ad Reijneveld en Jan Vreeburg waardoor een 5,5-2,5 eindstand op het scorebord kwam.

In de clubcompetitie zorgde promovendus Piet Muller voor een daverende verrassing door clubkampioen Ad Reijneveld te verslaan en zowaar alleen de leiding te nemen. Pim v.d. Aar en Claudia Grannetia liepen tegen hun 2e nederlaag aan en delen nu samen de laatste plaats al moet worden opgemerkt dat Claudia tot nu toe tegen de nummers 1 en 3 van vorig jaar speelde.

In groep 2 hebben de degradanten van vorig jaar, Henk Kramer en Nico v.d. Plas samen direct de kop genomen. Verrassend is dat de derde degradant uit groep 1, Wally Visser, met 2 nederlagen onderaan staat.

In groep 3 is nog weinig tekening in de strijd, al blijft het opmerkelijk dat Ab Högemann na zijn terugkeer direct al de juiste vorm te pakken heeft. Na zijn winst op Jan Plomp van corige week, werd nu een andere degradant uit groep 2, Kick van Rooijen, verslagen. Ab deelt de eerste plaats met Ron v.d. Linden en Willem Brandsma die ook beiden hun 2e overwinning boekten.

In groep 4 heeft Hans Elzenga door een overwinning op Hans de Groot nu alleen de leiding in handen, maar in deze groep heeft de helft van de spelers pas 1 partij gespeeld, zodat de stand een vertekend beeld. geeft.

Jan v/d Berg