This site will work and look better in a browser that supports web standards , but it is accessible to any browser or Internet device.

De Uil

Hillegom

Seizoen 2005/2006


Weekblad » 11 Oktober 2006


"De Uil" 1 koploper in de promotieklasse

Na de verrassende overwinning in de 1e ronde wist het eerste team van schaakclub "De Uil" ook de 2e wedstrijd te winnen. Hiermee namen de Hillegommers de kop in de promotieklasse, terwijl handhaving in deze klasse de opdracht was (en nog is). Tegen de op papier zwakste tegenstander, KTV uit Enkhuizen, opende Jan Havenaar de score met een overwinning, vrijwel direct gevolgd door een remise van Jan Vreeburg. Door een nederlaag van Edwin Heemskerk werd de stand nog even gelijk en ook de remise van invaller Cok Ippel had hierop geen invloed. In de tijdnoodfase wonnen echter Rob Warmerdam en tijdnoodspecialist Hennie van Eeuwijk zodat een 4 -2 voorsprong op het scorebord kwam. Remises van Ad Reijneveld en Tejo Bakker bepaalden de eindstand op 5 - 3.

Het 2e team verging het heel wat minder. Tegen het Witte Paard 2 uit Zaandam boekte kopman Fred van Randen een prima plusremise tegen de op papier veel sterkere Yorick ten Hagen, maar de overige topborden lieten het hier afweten, getuige de nederlagen van Jan de Jong, Cok Ippel en Gerie Opgenhafen. Aangezien de lagere borden verdeeld scoorden (winst voor Wally Visser en Piet Muller, maar nederlagen voor Henk Kramer en Jaap van Aalst), was een 5,5 - 2,5 nederlaag het povere resultaat.

In de onderlinge competitie dreigt het in groep 1 zeer spannend te worden. Piet v.d. Griendt, Jan van den Bergh en Claudia Grannetia boekten hun eerste overwinning, waardoor de stand er ineen schoof, mede ook door de overwinning van Jan Havenaar op Tejo Bakker. Het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 12 is slechts 3 punten, het aantal punten dat men krijgt voor een overwinning.. Theoretisch zou volgende week de nummer 12 van nu zomaar op de 1e of 2e plaats kunnen staan!

In groep 2 kwam koploper Nico v.d. Plas niet erg goed uit de opening en besloot toen het zekere voor het onzekere te nemen. Hij bood de altijd gevaarlijke Peter van Bakel al snel remise aan, waarna de heren nog uren analyseerden hoe de partij anders zou zijn afgelopen. Henk Kramer kon daardoor middels een overwinning op Jaap van Aalst de kop overnemen. Gerard Draaisma kwam van de 0 af door een remise tegen Anton Warmerdam.

In groep 3 leed koploper Ab Högemann zijn eerste nederlaag. Peter de Haas was hiervoor verantwoordelijk en sloot door zijn winst weer aan bij de top, mede omdat de nummer 2 Ron v.d. Linden niet verder kwam dan een remise tegen Richard Nigten.

In groep 4 boekte Coen de Kooker zijn 3e overwinning en blijft als enige op een 100% score staan. Koploper Hans Elzenga veroor van Cas Grannetia en zakte hierdoor naar de 3e plaats achter Coen en Cas.

Jan v/d Berg

Navigatie

Informatie met betrekking tot o.a. clubavond, speellocatie, voorzitter, etc. vind u hier »

E-mail