Seizoen 2005/2006

Weekblad » 18 Oktober 2006

De Uil" 3 flitsend uit de startblokken

Het 3e team van schaakclub De Uil is dit jaar een "jeugdteam". Dit staat tussen aanhalingstekens omdat er 2 spelers in spelen die naar eigen zeggen aan hun 2e jeugd bezig zijn en in de uitwedstrijden als chauffeur mogen optreden. In de eerste competitiewedstrijd tegen de Kennemer Combinatie ging dit team fltisend uit de startblokken. Claudia Grannetia nam de koningsstelling van haar tegenstander hevig onder vuur tot deze bezweek, terwijl "good old" Aad Vledder eveneens voor een vlotte overwinning tekende. Dit goede voorbeeld werd gevolgd door Ronald v.d. Linden en Stefan Koek. Onder aanvoering van kopman Nico v.d. Plas werden er nog wat remises tegenaan gegooid waardoor een ruime overwinning voor de Hillegommers een feit was en de eerste stap naar het kampioenschap overtuigend was gezet.

Van de wedstrijd van De Uil 4 weten we helaas weinig te melden, alleen de uitslag namelijk een knappe 4,5 - 3,5 overwinning

Door de wedstrijden van de Uil 3 en 4 viel er in de groepen 2 en 3 van de onderlinge competitie weinig te melden. In groep 4 behaalde Coen de Klooker opnieuw een overwinning en is hiermee de enige speler op de club met een 100% score.

Jan v/d Berg