Seizoen 2006/2007

Weekblad » 01 November 2006

"De Uil" - interne competitie

Piet v.d. Griendt speelde binnen de kortste keren remise tegen Claudia Grannetia. Piet zegt voor de gezelligheid te spelen en kan zich niet voorstellen dat ook een partij tegen een minderjarige speler/speelster gezellig kan zijn. Gelukkig voor hem willen de andere spelers in groep 1 wel tegen een 65-plusser spelen anders zou hij weinig aan schaken toekomen. Een tip voor Claudia: sla de volgende keer het remise-aanbod af, dan geeft Piet een zet later de partij op. Twee andere partijen eindigden in een normale remise, namelijk Rob Warmerdam tegen Piet Muller en Jan van den Bergh tegen Theo Bakker. Hennie van Eeuwijk zette Cok Ippel weer met beide benen op de grond, terwijl Jan Havenaar en Ad Reijneveld de weg naar de topposities weer hebben ingezet middels overwinningen op resp. Pim v.d. Aar en Edwin Heemskerk.

In groep 2 boekten Ronald v.d. Linden en Martin van Eeuwijk goede overwinningen en nestelden zich in de subtop. Nico v. d. Plas kwam niet verder dan een remise tegen de taaie Jaap van Aalst.

In groep 3 hield Aad Vledder Peter de Haas op remise, waardoor Willem Brandsma met een overwinning op Ron v.d. Linden alleen de kop kon nemen. Jan Scheepmaker klom door een overwinning op Jan Plomp naar de 2e plaats.

In groep 4 kwam Coen de Kooker door een remise op gelijke hoogte met koploper Hans de Groot. Cas Grannetia en Gerard van Pruissen staan er echter beter voor met één punt achterstand maar een wedstrijd minder gespeeld.

Jan v/d Bergh