Seizoen 2006/2007

Weekblad » 22 November 2006

Koplopers blijven winnen.

In groep 1 wonnen de koplopers Ad Reijneveld en Jan Havenaar van Hennie v. Eeuwijk en Piet Muller, hierdoor lopen deze twee steeds verder uit! Rob Warmerdam was te sterk voor Cok Ippel en Jan v.d. Bergh won van Piet v.d. Griendt.

In groep 2 blijft Ronald v.d. Linden het uitstekend doen, hij staat nu op kop na een overwinning op Andre Beijk. Stefan Koek won verrassend van Engbert v.d. Zaag, en heeft nu aansluiting gevonden bij de kopgroep. Ook Nico v.d. Plas blijft het goed doen, ook Martin v. Eeuwijk moest eraan geloven! Wally Visser won eindelijk weer eens, Henk Kramer was het slachtoffer.Ten slotte speelde Anton Warmerdam en Jaap v. Aalst remise.

In Groep 3 blijft Rob Brouwer verrassen, hij won nu van Jan Scheepmaker en staat nu bovenaan in deze groep. Ab Högemann blijft goed volgen en won van Willem Brandsma. Ron v.d. Linden verloor van Anton v. Pijpen en Kick v. Rooijen en Johan Boon speelde remise.

In groep 4 won jonkie Richard Grannetia voor de 5e keer in 7 wedstrijden, hij doet het dus erg goed, hij won nu van Piet v. Schie. Bovenin veranderde er niets, want Coen de Kooker en Gerard v. Pruissen wonnen van Koos v.d. Hulst en Piet Brandsma. Hans Elzenga zakt na een goed begin in deze competitie toch wat terug, hij moest in Johan Heidema zijn meerdere erkennen. Maar in deze groep is nog van alles mogelijk.

Voor de beker werden 2 wedstrijden gespeeld, Jan de Jong won van Peter v. Bakel en Aad Vledder won van Theo Brandsma.

De Uil 1 laat steekje vallen

Na de 2 gewonnen wedstrijden stond de thuiswedstrijd tegen De Wijkertoren 2 op het programma. Het werd een spannende aangelegenheid waarbij alles in het voordeel van De Uil leek uit te vallen. Het blijft echter schaken want na de overwinning van Jan Vreeburg en de remises van Jan Havenaar, Rob Warmerdam en Edwin Heemskerk sloeg het om. Cok Ippel leek op rozen te zitten maar koos het verkeerde plan en verloor i.p.v. remise. Jan v.d. Bergh blunderde een toren weg en zowaar dan sta je opeens achter met 2.5 - 3.5.

Gelukkig wist Hennie v. Eeuwijk met goed spel de stand recht te trekken en dus kwam het weer op de laatste partij van Ad Reijneveld aan. Gelukkig hield Ad het hoofd koel en ondanks een pion achterstand werd het toch remise. 4 - 4 en daar de medekoploper Kennemer Combinatie 2 wel won betekende dit toch een steekje laten vallen.