Seizoen 2006/2007

Weekblad » 10 Januari 2007

De koplopers blijven winnen

In groep 1 wonnen de koplopers Ad Reijneveld en Jan Havenaar van Rob Warmerdam en Piet Muller. Claudia Grannetia won het duel om aansluiting bij de middenmoot van Cok Ippel.

In groep 2 waren er ook maar 3 wedstrijden. Gerard Draaisma stond op het eind van de partij met een loper en een pion meer op winst, maar verspeelde mede door tijdgebrek deze winst en verloor uiteindelijk van Nico v.d. Plas. Ronald v.d. Linden bleef aan kop door remise te spelen tegen Anton Warmerdam en Jaap v. Aalst remiseerde met Henk Kramer.

In groep 3 versterkte Rob Brouwer zijn koppositie door een overwinning op good old Kick v. Rooijen. Jan Plomp won eindelijk weer eens, het slachtoffer was deze keer Anton v. Pijpen. Ab Hogemann en Ron v.d. Linden maakten er remise van.

In groep 4 waren er maar 2 wedstrijden. Koploper Gerard v. Pruissen won van Hans Elzenga. Richard Grannetia kon het niet bolwerken tegen zijn vader Cas, die door deze overwinning op de tweede plaats blijft staan.

Ten slotte waren er ook nog 2 bekerpartijen: Edwin Heemskerk won van Jan de Jong en Andre Beijk won van Aad Vledder.

De Uil 2 moeizaam gelijk tegen Castricum 3

De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar voor De Uil 2 op vrijdag, 5 januari was meteen van groot belang. De Uil 2 had tot dan toe slechts 2 punten gesprokkeld uit 3 wedstrijden maar Castricum 3 was niet verder gekomen dan 1 punt. Het was dus zaak om vooral niet te verliezen want dan kwam degradatie wel heel erg dichtbij.

De Uil 2 begon goed want de invallers Claudia Grannetia en Ronald v.d. Linden boekten beiden winst, maar daarna begon het wat somberder te worden. Kopman Fred v.Randen vergiste zich en kon de partij inleveren evenals Piet Muller. Weer gelijk dus en de nog overgebleven borden voorspelden niet veel goeds. Jaap v. Aalst hield het echter op remise en toen begon de slotfase waarbij Cok Ippel een zekere remisestelling dreigde weg te geven, maar de schwindlepraktijken van Cok waren nog niet tot Castricum doorgedrongen dus werd het toch nog remise. Gerie Opgenhaffen begon de opening slecht, hij herstelde zich echter, maar het draaide toch op remise uit. De laatste partij die van Henk Kramer werd omwille van de tijdnood, ondanks een pion meer voor Castricum toen ook maar remise gegeven. Een zeer zwaar bevochten 4 - 4.