Seizoen 2006/2007

Weekblad » 31 Januari 2007

Ad Reijneveld neemt koppositie weer over.

Door een overwinning op Piet v.d. Griendt heeft Ad Reijneveld bij schaakclub De Uil de eerste plaats weer overgenomen van Jan Havenaar, die niet verder kwam dan remise tegen Theo Bakker. Rob Warmerdam bokete een nuttige overwinning op Hennie van Eeuwijk en vloog daarmee gelijk een 5-tal plaatsen omhoog in de stand. Het duel tussen Piet Muller en Edwin Heemskerk eindigde in remise.

In groep 2 liet Wally Visser zien het schaken nog niet verleerd te zijn. Hij vloerde vakkundig koploper Ronald v.d. Linden. Martin van Eeuwijk werkte zich wat uit de degradatiezone door van Anton Warmerdam te winnen. Engbert v.d. Zaag nam de vierde plaats over van Jaap van Aalst. Engbert won zelf van André Beijk, terwijl Jaap niet verder kwam dan remise tegen Peter van Bakel.

In groep 3 is Rob Brouwer de nieuwe koploper door een overwinning op Kick van Rooijen. Sander van Delden heeft de smaak inmiddels te pakken en klimt langzaam maar zeker uit de gevarenzone. Dit keer won hij van Jan Scheepmaker. Johan Boon en Willem Brandsma hebben blijkbaar nog promotieplannen getuige hun overwinningen op resp. Ron v.d. Linden en Jan Plomp.

In groep 4 verloor koploper Gerard van Pruissen van Johan Heidema. Cas Grannetia profiteerde hiervan door winst op Koos v.d. Hulst. De Brandsma clash eindigde dit keer niet in remise maar in een overwinning voor Piet. Richard Grannetia staat door een overwinning op Jan Kamerbeek nu (op gepaste afstand van de koplopers) op de 3e plaats, mede omdat Coen de Kooker verloor van Piet van Schie.

Jan v/d Bergh