Seizoen 2006/2007

Weekblad » 07 Februari 2007

koplopers in goep 2 verliezen!

Ronald v.d. Linden en Nico v.d. Plas, de lijstaanvoerders van groep 2 liepen tegen resp. Martin v. Eeuwijk en Anton Warmerdam tegen een onverwachte nederlaag aan. Jaap v. Aalst won wel van Gerard Draaisma en sluipt naar de top. Wally Visser speelde remise tegen André Beijk maar heeft nog steeds goede uitzichten op de top. Peter v. Bakel werkte zich ten koste van winst op Stefan Koek ui de gevarenzone.

In groep 1 geven Jan Havenaar en Ad Reijneveld elkaar geen duimbreed toe. Jan versloeg Jan v.d. Bergh maar Ad had alle geluk van de wereld nodig om Edwin Heemskerk te verslaan. Fred v. Randen is door winst op Piet v.d. Griendt opgeklommen naar de derde plaats waar ook Theo Bakker en Cok Ippel vertoeven na hun winst op rsp. Claudia en Piet Muller.

In groep 3 een klein programma vanwege een bondswedstrijd. Peter de Haas is door winst op Ab Hogemann de koploper Rob Brouwer, die niet speelde, zeer dicht genaderd. Anton v. Pijpen en Jan Plomp boekten allebei winst.

In groep 4 behaalde Jan Kamerbeek zijn eerste winst en dat ging ten koste van Piet v. Schie. Coen de Kooker en Johan Heidema stegen op de ladder door de volle winst te pakken.

De Uil 3 opnieuw naar grote overwinning

Het was de week van de bondsteams bij De Uil. Maar liefst vier van de vijf teams kwamen in het strijdperk en alleen De Uil 3 wist de volle winst te behalen. De Uil 4 en 5 leden een nederlaag en het vlaggenschip De Uil 1 behaalde een knap gelijkspel tegen Kijk Uit 1 uit Ijmuiden, een op papier sterkere tegenstander. Maandag beet de Uil 5 in een thuiswedstrijd tegen De Wijker Toren 6 uit Bevrwijk het spits af. Het werd in het begin een gelijkopgaande strijdd, waarbij Hans Elzenga knap remise wist te behalen. Het venijn zat deze avond echter in de staart en toen de rook opgetrokken was, hadden de gasten een 2.5 - 5,5 winst behaald. Gerard v. Pruissen en Ron v.d. Linden tekenden voor de winst.

De dag erna speelde het jeugdige Uil-team, de Uil 3 in Haarlem tegen HWP 7. Het werd geen walk-over zoals in de voorgaande wedstrijd maar de uitslag 1,5 - 6.5 in het voordeel van de Uil 3 geeft wel aan hoe de verhoudingen lagen. Het team ligt op koers voor een goede klassering, nu nog maar wachten op de misstappen van de teams die boven hen staan. Vrijdag speelde De Uil 5 in Ijmuiden tegen Kijk Uit 2 en als je dan bedenkt dat De Uil 1 tegen Kijk Uit 1 speelt zul je begrijpen dat "onze" spelers het zwaar hadden. Het werd uiteindelijk 5 - 3 in het voordeel van Kijk Uit 2. Zaterdagmiddag kwam Kijk Uit 1 op bezoek bij De Uil 1. Zoals reeds gezegd een op papier sterkere tegenstander. Het werd echter een gelijkopgaande strijd waarbij de topborden van De Uil beter uit de verf kwamen. Na de 2 - 2 werd ht 2 - 3 en een ieder vreesde het ergste. Echter Rob Warmerdam doet zijn reputatie van topscorer dit seizoen alle eer aan en won dus 3 - 3. Jan Havenaar en Edwin Heemskerk waren tegen de druk opgewassen en behaalden beiden remise dus einduitslag 4 - 4.