Seizoen 2006/2007

Weekblad » 28 Februari 2007

De Uil 3 verslaat Krommenie.

Het 3e achttal van schaakclub De Uil blijft een kleine kans houden op het kampioenschap door een krappe 4,5 - 3,5 overwinning op het nog ongeslagen Krommenie 3. Ze passeren de Zaankanters hierdoor op de ranglijst en stijgen naar de 3e plaats op 2 punten achterstand van koploper Lasker. Claudia Grannetia, Stef Koek en Richard Nigten zorgden voor overwinningen. Captain Nico v.d. Plas, Stef Koek en Martin van Eeuwijk voegden er nog een remise aan toe.

In groep 1 verstevigde Ad Reijneveld zijn koppositie omdat naaste achtervolger Jan Havenaar niet verder kwam dan een remise. Fred van Randen won van Cok Ippel en is nu de onbetwiste nummer 3. Edwin Heemskerk versloeg Rob Warmerdam. Door de wedstrijd van De Uil 3 was er in groep 2 maar één partij. Henk Kramer en Engbert v.d. Zaag speelden hierin remise.

In groep 3 krijgt Sander van Delden de smaak te pakken. Door zijn overwinning op Johan Boon is hij nu opgeklommen tot degelijke middenmoter. Een prima prestatie voor een speler die voor de winter nog een zekere degradant leek. Koploper Rob Brouwer verstevigde zijn positie door van Aad Vledder te winnen. Ron v.d. Linden klom naar de 3e plaats door een overwinning op nr. 3 Ab Högemann.

In groep 4 was koploper Cas Grannetia de enige speler die wist te winnen en dat nog wel van de nummer 2 Gerard van Pruissen. De overige spelers kwamen niet verder dan remises en blijven zo op eerbiedige afstand van Cas.

Jan v/d Bergh