Seizoen 2006/2007

Weekblad » 07 Maart 2007

De Uil 1 morst kostbare punten in Castricum

Op zaterdag 3 maart speelde De Uil 1 een belangrijke wedstrijd in en tegen Castricum. Deze ploeg stond puntloos onderaan en De Uil 1 had nog uitzichten op de tweede promotieplaats met slechts een punt achterstand op nummer twee. Het werd een titanenstrijd waarbij uit niets bleek dat Castricum puntloos onderaan stond. Het werd ehter toch nog 0 - 2 door onvewinningen van Jan Vreeburg en Fred v. Randen maar helaas liep het deze middag aan de topborden niet lekker. Ad Reijneveld verblunderde zijn dame voor een toren en loper; Jan Havenaar kwam gaandeweg steeds minder staan en Theo Bakker trof het deze middag niet dat uitgerekend hij een invaller met de hoogste rating tegenover zich kreeg. Theo kreeg dan ook geen kans en toen ook Jan Havenaar de koning om moest leggen zag het er somber uit voor De Uil 1 tussestand 2 - 2. Rob Warmardam moest de kwaliteit inleveren, maar de stelling was zodanig dat een eventuele remise er in zat. Jan v.d. Bergh had inmiddels de kwaliteit veroverd maar kreeg een ongelooflijk ingewikkelde stelling voorgetoverd. Edwin Heemskerk was deze middag de rots in de branding en won in een gedegen partij. Toch weer voor, maar Ad moest helaas capituleren dus weer gelijk. Rob hield de remise en kwam alles op Jan v.d. Bergh aan. In tijdnood bleef Jan tenslotte niets anders over dan terug te offeren en hield hij alleen een loper over en de tegenstander een pion, ook weer remise en eindstand 4 - 4. Daar de volgende wedstrijd tegen de ongeslagen koploper Kennemer Cobinatie is, zal uitzicht op een promotieplaats nu wel erg ver verwijderd zijn. Maar bij De Uil schuilen soms onverwachte krachten.

In groep 1 speelde de 2 koplopers tegen elkaar, Ad Reijneveld en Jan Havenaar, en dit duel werd gewonnen door Ad die door deze overwinning al een erg grote voorsprong heeft genomen in de strijd om het kampioenschap. Claudia Grannetia boekte een mooie overwinning op Rob Warmerdam en klimt steeds hoger op de ranglijst. Verrassend was de zege van Edwin Heemskerk op Fred van Randen.Cok Ippel en Theo Bakker stegen door overwinningen op Jan v.d. Bergh en Piet Muller.

In groep 2 viel de overwinningen op van André Beijk op Wally Visser. Jaap v. Aalst en Nico v.d. Plas wonnen van Engbert v.d. Zaag en Peter v. Bakel en komen hierdoor steeds dichter bij koploper Ronald v.d. Linden.Gerard Draaisma verloor van Anton Warmerdam en Henk Kramer en Stefan Koek speelde remise.

In groep 3 verloor Kick v. Rooijen verrassend van Jan Scheepmaker. Richard Nigten boekte een mooie overwinning op Aad Vledder en Ron v.d. Linden zegevierde tegen Willem Brandsma. De andere 3 partijen in deze groep eindigden allen in remise, t.w. Johan Boon tegen nummer 2 Peter de Haas, Anton v. Pijpen tegen nummer 1 Rob Brouwer en Ab Hogemann tegen Sander v. Delden.

In groep 4 was de verrassing de zege van Hans de Groot op koploper Cas Grannetia. Hans Elzenga won van Koos v.d.Hulst en Johan Heidema van Piet v. Schie. Jan Kamerbeek haalde zijn 5e punt binnen tegen Coen de Kooker door remise te spelen, en ook de partij tussen Richard Grannetia en Piet Brandsma eindigde in remise.