Seizoen 2006/2007

Weekblad » 21 Maart 2007

Cas Grannetia op weg naar kampioenschap.

In groep 4 van schaakclub De Uil heeft na de resultaten van de afgelopen week koploper Cas Grannetia een voorsprong van 6 punten genomen op de concurrentie en bovendien 2 wedstrijden minder gespeeld.. Cas won zelf van Piet Brandsma, terwijl naaste concurrent Gerard van Pruissen zich liet verrassen door Piet van Schie. Coek de Kooker verstevigde zijn 3e plaats door van Ricxhard Grannetia te winenn.

In groep 1 kwam Jan Havenaar wat dichter bij koploper Ad Reijneveld door te winnen van Claudia Grannetia, terwijl Ad door Fred van Randen op remise werd gehouden. Jan van den Bergh kwam verder in degradatiezorgen door het 6 puntenduel met Hennie van Eeuwijk te verliezen. Rode lantaarndrager Piet Muller behaalde een knappe remise tegen Edwin Heemskerk.

In groep 2 eindigde het topduel tussen Ronald v.d. Linden en Jaap van Aalst in een remise, waardoor de strijd om het kampioenschap geheel open blijft. Engbert v.d. Zaag kan zich ook nog in deze strijd mengen na zijn overwinning op Martin van Eeuwijk. Stefan Koek verloor het belangrijke degradatieduel tegen André Beijk en staat nu troosteloos onderaan.

In groep 3 was Jan Scheepmaker de enige speler uit de onderste helft van de ranglijst die punten verzamelde. Hij deed dit dan ook tegen nummer laatst Richard Nigten. Het bovenstaande impliceert dat de koplopers allemaal wonnen en er daar dus weinig veranderde in de stand.

Jan v/d Bergh