Seizoen 2006/2007

Weekblad » 30 Mei 2007

Ad Reijneveld clubkampioen bij schaakclub De Uil!

Afgelopen week zijn er een aantal beslissingen gevallen. In groep 1 is Ad Reijneveld kampioen geworden, dus clubkampioen. Hij speelde remise tegen Fred v. Randen en is niet meer in te halen. Jan Havenaar won in de kampioensgroep van Cok Ippel. Piet v.d. Griendt won van Claudia Grannetia, en hierdoor wordt het voor Claudia nog een hele klus om zich in groep 1 te handhaven. In de degradatiegroep is nog van alles mogelijk, er waren 2 wedstrijden, Rob Warmerdam won van Jan v.d. Bergh en Hennie v. Eeuwijk won van Edwin Heemskerk.

In groep 2 is nog geen enkele beslissing gevallen. In de promotiegroep komen nog 5 spelers in aanmerking voor promotie en speelde de nummers 1 en 3, Jaap v. Aalst en Nico v.d. Plas tegen elkaar, en het werd remise. Wally Visser won verrassend snel van Ronald v.d. Linden. In de degradatie-groep waar nog 5 spelers niet veilig zijn, waren ook 2 wedstrijden. Stefan Koek verloor van Andre Beijk en komt nu echt in de gevarenzone, mede omdat Martin v. Eeuwijk van Gerard Draaisma won.

In groep 3 zijn wel enkele beslissingen gavallen. Rob Brouwer promoveert naar groep 2 en Richard Nigten en Jan Plomp degraderen naar groep 4. Voor deze laatste is het na de degradatie vorig jaar uit groep 2, opnieuw raak? In de promotiegroep gaat het tussen de nummers 2 t/m 4 welke twee er ook mogen promoveren. De wedstrijd tussen nummer 1 en 2 Rob Brouwer en Peter de Haas werd door Rob gewonnen. Ron v.d. Linden en Anton v. Pijpen waren te sterk voor Willem Brandsma en Aad Vledder. In de degradatiegroep won Ab Hogemann van Johan Boon en is hierdoor veilig. Kick v. Rooijen en Sander v. Delden speelden remise. Tenslotte won Jan Scheepmaker van Jan Plomp.

In groep 4 speelden in de promotiegroep Cas Grannetia en Hans Elzenga remise. Doordat Cas z'n zoon Richard van nummer 2 Gerard v. Pruissen won is Cas Kampioen geworden en promoveert hij naar groep 3. Coen de Kooker won van Hans de Groot in deze groep. In groep 4b Won Theo Brandsma van Koos v. Hulst en won Piet v. Schie verassend van Johan Heidema.

De Uil 3 promoveert alsnog naar de derde klasse NHSB

Door extra promotie-mogelijkheden is de Uil 3, het jongerenteam van de Uil, er op de valreep alsnog in geslaagd om te promoveren. Die extra mogelijkheden bestonden uit het feit dat ook nr. 3 en de 4e klasse C kon promoveren, want buiten Lasker 1 uit Uitgeest en Het Paard van Ree 1 die als nr. 1 en 2 reeds gepromoveerd waren, kon ook de beste nr. 3 (Krommenie 3 of de Uil 3) een klasse hoger spelen. Beide teams hadden hetzelfde aantal matchpunten alleen waren de bordpunten van de Uil 3 gunstiger. De laatste wedstrijd op dinsdag, 22 mei tegen de Waagtoren 9 in Alkmaar vergrootte het verschil alleen maar, want met maar liefst 1-7 trokken de Uilen aan het langste eind en was promotie een feit.

Het team van playing-captain Nico v.d. Plas en leider Ad Reijneveld bestond deze avond uit Nico v.d.Plas, Cas Grannetia, Ab Hogemann, Stefan Koek, Ronald v.d. Linden, Sander v.Delden, Richard Nigten en Claudia Grannetia. Een welgemeend proficiat is wel op zijn plaats.

Het is jammer dat Claudia Grannetia de enige verliespartij boekte. Het gehele seizoen nog geen bondswedstrijd verloren en dan op de valreep! Gelukkig stond dat de bekerwinst in de Uil-competitie niet in de weg, want daarvoor was de voorsprong te hoog, maar een ieder had Claudia ook graag die laatste winstpartij gegund. De lezer kan zich voorstellen dat vreugde bij de jeugdige spelers(sters) – (versterkt met hier en daar een wat oudere speler als ik het zo mag uitdrukken) groot was en dat werd teruggekeerd in Hillegom in het café nog eens danig gevierd.