Seizoen 2006/2007

Weekblad » 6 juni 2007

Clubcompetitie schaakclub De Uil

In degradatiegroep 1 zijn nu 3 van de 6 spelers veilig en is Piet Muller na een snelle nederlaag tegen Claudia Grannetia gedegradeerd. De strijd om de laatste degradatieplaats gaat tussen Jan van den Bergh, die niet verder kwam dan remise tegen Hennie van Eeuwijk en Claudia Grannetia.

In groep 2 ook alleen wedstrijden in de degradatiegroep. Stefan Koek boekte een belangrijke overwinning op Peter van Bakel en heeft zo weer duidelijk uitzicht op handhaving. Voor André Beijk is het doek gevallen na zijn nederlaag tegen Martin van Eeuwijk. Martin is door deze overwinning bijna veilig.

In groep 3 is koploper Rob Brouwer, na zijn remise tegen Aad Vledder, uitgespeeld, maar weet nog niet of hij kampioen is. Peter de Haas kan hem nog achterhalen door zijn resterende partijen te winnen. Peter deed deze week slechte zaken in de strijd om het kampioenschap door van Ron van der Linden te winnen. Ron strijd samen met de eveneens winnende Willem Brandsma om de 32e promotieplek. In de degradatiegroep zijn Jan Plomp en Richard Nigten gedegradeerd, voor de andere degradatieplek komen nog 3 spelers in aanmerking.

In groep 4 is naast kampioen Cas Grannetia nu ook Gerard van Pruissen zeker van promotie door remise tegen één van de concurrenten Hans Elzenga. Ook de overige voor promotie belangrijke partijen eindigden in remise.

Jan v/d Bergh