Seizoen 2007/2008

Weekblad » 19 September 2007

Enorme opkomst bij het simultaanschaken op 10 september jl.

Was de opkomst in voorgaande jaren al geweldig te noemen, dit jaar overtrof de stoutste verwachtingen. Maar liefst 72 schakers(sters) gaven in Flora acte de présence.

33 jeugdige schakers(sters) waren onderverdeeld in drie simultaangroepen terwijl bij de senioren 39 schakers in twee groepen verdeeld waren. Bij de jeugdigen gaven Claudia en Julia Grannetia en Thomas Schinkel de simultaan. Claudia bestreed 13 borden en behaalde het schitterende resultaat van 100%. Daar er toch drie prijzen beschikbaar waren, werden de drie langstzittenden beloond. Dat waren Tim Lommerse, Dagmar v. Nieuwpoort en Charlene Bijwaard. Julia kreeg 10 borden toegewezen en behaalde 90% ofwel slechts één verliespartij. Winst was er voor Edwin de Jong, die dus eerste werd en van de verliezers kreeg Aletta Steunenberg en Ruud Visser alsnog een prijs. Ook Thomas Schinkel bestreed 10 borden en wist 80% te scoren. Storm Perfors wist als eerste een vol punt tegen hem te scoren maar alvorens de volgende prijswinnaars bekend werden duurde het tot de klok van tien uur voordat Simon Grannetia als tweede de winst binnenhaalde en Frank Visser wist net als laatste langstzittende de prijs voor de neus van Patrick Colijn weg te kapen.

Bij de senioren gaven de clubkampioen Ad Reijneveld en voormalig kampioen Jan Havenaar de simultaan. Ad streed op 19 borden en moest slechts één keer, tegen Hennie v. Eeuwijk de koning omleggen. Zes tegenstanders wisten Ad remise afhandig te maken wat voor Ad een scoringspercentage betekende van 79%. Hennie v. Eeuwijk dus de eerste prijs en van de remise-schuivers werden Nico v.d. Plas en Fred v. Randen resp. tweede en derde.

Jan Havenaar bestreed 20 borden en had het zeer zwaar deze avond. Maar liefst 5 keer moest Jan de koning omleggen wat toch wel iets betekent voor de sterkte van de tegenstanders. Winnaars werden Piet Muller, Kick v. Rooyen en Henk Kramer. Score van Jan was 70%.