Seizoen 2007/2008

Weekblad » 31 Oktober 2007

Monsterzege De Uil 3

Het 7e team van Kennermer Combinatie wist maandag niet wat hen overkwam in de confrontatie met De Uil 3. Het jonge Hillegomse team walste over de Haarlemmers heen met een monsterscore van 7 – 1 als eindresultaat. Alleen aan het eerste en het laatste bord (Ronald v.d. Linden en Tilly Visser) werd vriendelijk een half puntje afgestaan. Het net naar de 3e klasse gepromoveerde gaat nu na 2 speelronden (gedeeld) aan de leiding.

In de onderlinge competitie slechts één wedstrijd in groep 1: Henk Kramer speelde remsie tegen Edwin Heemskerk. In groep 2 blijft koploper Jaap van Aalst winnen, dit keer in een marathonpartij tegen Jan van den Bergh. Peter de Haas haalde zijn eerste puntje binnen door een remise tegen Piet Muller. Ron v.d. Linden besliste de wedstrijd tegen Anton Warmerdam in zijn voordeel door een fraai dame-offer. Rob Brouwer was een maatje te groot voor Gerard Draaisma.

In groep 3 leed koploper André Beijk een nederlaag tegen Ab Högemann, Cas Grannetia profiteerde hiervan door Johan Boon te verslaan en zo de kop over te nemen. Ook de nummer 3, Aad Vledder verloor. “Good Old” Anton van Pijpen was hem de baas. Willem Brandsma won in deze groep nog van Hans Elzenga..

In groep 4 blijven Jan Scheepmaker en Richard Nigten winnen en nu al lijkt het er op dat zij samen gaan uitmaken wie kampioen wordt. Onderin wil het met Tim Lommerse en Piet Duivenvoorden nog niet vlotten. Ook deze week bleven zij met lege handen staan.

Jan v.d Bergh