Seizoen 2007/2008

Weekblad » 28 November 2007

Interne schaak activiteiten van De Uil

In de meeste groepen was er een klein programma, mede door externe wedstrijden. In groep 1 was nummer 2 Jan Havenaar te sterk voor nummer 3 Claudia Grannetia. Koploper Ad Reijneveld maakte geen fout tegen Cok Ippel en won. In de onderste regionen won Nico van der Plas van Ronald v.d. Linden.

In groep 2 won Gerard Draaisma de wedstrijd in de degradatiezone van Anton Warmerdam. Jan v.d. Bergh blijft zijn goede reeks voortzetten, en won nu van Peter de Haas. Martin v. Eeuwijk won tenslotte van Rob Brouwer.

In groep 3 waren ook maar 3 wedstrijden, de enige overwinning in deze groep kwam op naam van Johan Boon, die van Anton v. Pijpen wist te winnen. De duels tussen Peter v. Bakel en Ab Hogemann, en tussen Kick v. Rooijen en André Beijk eindigden in remise.

In groep 4 hebben de jeugdleden het toch nog moeilijk met het niveau! Patrick Colijn verloor van Jan Plomp en Tim Lommerse kon het niet bolwerken tegen koploper Jan Scheepmaker. Hans de Groot won van Piet Duivenvoorden en Coen de Kooker behaalde winst tegen Johan Heidema. Voor Ton Sneeuw en Tilly Vissers was remise de uitslag.Hans Elzenga

Extern Schaken met De Uil-5

Afgelopen maandag hebben onze mensen van De Uil-5 geschaakt tegen De Wijker Toren-5. Het werd een spannende pot met al vroeg een pion achterstand voor Richard Grannetia aan bord 8; hij won de pion wel terug maar, uiteindelijk werd het toch nog remise. Op de 18e zet kwam er bij Ed v.d. Haak een vorkje op het bord en daarvan wist onze Ed, met zwart, optimaal van te profiteren. Ook Ron v.d. Linden kreeg het moeilijk; hij verloor een pion en op zet 21 nog een pion. Toen hij na enige tijd vroeg of hij remise aan mocht nemen, was ik verbaasd en na een blik op de overige borden te hebben geslagen zag ik dat een remise voldoende zou zijn voor de overwinning. En zo gebeurde het ook.

Peter Kaptein won van zijn tegenstander, maar daar stond tegenover dat Willem Brandsma verloor. Na nog wat verdere zetten had Cas Grannetia (aan bord 2) zijn tegenstander in de tang en won zijn partij. De overige partijen van Aad Vledder en Richard Nigten eindigden in remise, waarbij aan het bord van Richard veel ophef ontstond omdat zijn tegenstander geen remise wilde accepteren, terwijl er voor hem geen duidelijke mat-aanval meer was. Alleen als Richard N. domme dingen zou doen dan was het theoretisch nog mogelijk en daar wilde de team-leider niet meer op wachten en claimde daarom remise. Mokkend stemde de tegen-stander er mee in.  Uitslag dus 5 - 3 voor De Uil.