Seizoen 2007/2008

Weekblad » 12 December 2007

Jaap van Aalst wint 8 keer op rij

Jan Havenaar neemt de koppositie in groep 1 over van Ad Reijneveld! In groep 1 waren er maar 2 wedstrijden. Jan Havenaar won van Hennie v. Eeuwijk, en nam hierdoor de leiding in deze groep. Edwin Heemskerk won na een lange partij van Cok Ippel.

In groep 2 verliet Peter de Haas voor het eerst dit seizoen de laatste plaats door zijn eerste overwinning op Rob Brouwer, hij droeg deze over aan Anton Warmerdam die gelijk speelde tegen Engbert v.d. Zaag. Aan de bovenkant van de ranglijst won Jaap v. Aalst voor de 8e keer, dit keer was hij te sterk voor Ron v.d. Linden, je vraagt je af wie is er in staat om van hem te winnen? Piet Muller en Gerard Draaisma speelden tenslotte remise.

In groep 3 was er een volledig programma, en geen enkele remise!! Koploper Cas Grannetia verloor voor de 2e achtereen volgende keer, nu van Kick v. Rooijen. Ab Hogemann passeerde hem door een zege op Willem Brandsma en neemt de kop over. Peter v. Bakel kruipt steeds dichterbij, hij won van Andre Beijk. Ook Sander v. Delden blijft winnen, nu van Ed v.d. Haak. In de middenmoot won Aad Vledder van Anton v. Pijpen en Johan Boon van Gerard v. Pruissen.

In groep 4 won rode lantaarndrager Johan Heidema voor het eerst dit seizoen, en wel van Piet Duivenvoorden die hierdoor op de laatste plaats komt. De beide jeugdleden Patrick Colijn en Tim Lommerse verloren van Ton Sneeuw en Hans de Groot. Koploper Jan Scheepmaker speelde remise tegen Peter Kaptein. Het gevecht om de tweede plaats tussen Richard Nigten en Jan Plomp werd door de eerste gewonnen. In de middengroep won Coen de Kooker van Richard Grannetia en won Piet v. Schie van Theo Brandsma.