Seizoen 2007/2008

Weekblad » 19 December 2007

Intern

Jaap v. Aalst kan ook verliezen! In groep 2 van de interne competitie heeft Jaap v. Aalst voor het eerst in dit seizoen verloren, Martin v. Eeuwijk won de match, en steeg zelf naar een gedeelde 3e plaats. Wally Visser en Jan v.d. Bergh vinden steeds meer hun draai en wonnen van Rob Brouwer en Engbert v.d. Zaag. Piet Muller en Ron v.d. Linden speelden remise.

In groep 1 won koploper Jan Havenaar van Rob Warmerdam. De partijen van Ronald v.d. Linden tegen Cok Ippel en Henk Kramer tegen Hennie v. Eeuwijk eindigden in remise.

In groep 3 blijft Peter v. Bakel maar winnen, deze keer van Sander v. Delden. Johan Boon won van André Beijk, die steeds verder weg zakt? Willem Brandsma was te sterk voor Ed v.d. Haak. Hans Elzenga en Gerard v. Pruissen deelden de punten.

In groep 4 nam Jan Scheepmaker een grotere voorsprong door een overwinning op Theo Brandsma, terwijl zijn concurrenten beide verloren. Richard Nigten verloor van Coen de Kooker, wat jammer, terwijl hij de dame van Coen kon pakken?? Ton Sneeuw was te sterk voor Hans de Groot. Tilly Vissers doet goede zaken, ze won nu van Johan Heidema. Piet Brandsma won tenslotte van Richard Grannetia, die hierdoor verder af zakt.

Voor de beker won Stefanie van de Mars van Kees van Waveren, Anton Warmerdam van Marcel Bolhuis en Aad Vledder was te sterk voor Piet van Schie.

Knappe overwinning De Uil 1

Het eerste 8-tal van schaakclub De Uil heeft zaterdag een belangrijke stap gezet in de strijd tegen degradatie. Door een paar "pechwedstrijden" waren zij in de gevarenzone beland, maar tegen het IJmuidense Kijk Uit lieten zij zien daar niet thuis te horen. Na een vlotte remise van Jan Vreeburg, raakte de Hillegommers nog wel op achterstand door een nederlaag van Rob Warmerdam, maar overwinningen van debutant Jerry Bey en Jan van den Bergh bogen de stand om naar een 2,5-1,5 voorsprong. Op de overige 4 borden vielen daarna uitsluitend nog remises te noteren, waardoor de 4,5 - 3,5 eindstand op het bord kwam.

Jan v/d Bergh