Seizoen 2007/2008

Weekblad » 02 Januari 2008

Fred van Randen snelschaakkampioen bij de Uil 2007

De jaarlijkse snelschaakavond bij de Uil werd op de valreep van 2007 gehouden op donderdag 27 december en hoewel dit niet de normale clubavond betrof waren toch maar liefst 30 schakers naar De Hoeksteen gekomen om deze happening mee te mogen maken. Snelschaken waarbij de partij voor elke speler hooguit 5 minuten duurt is een vak apart, maar het plezier in het schaken vierde deze avond hoogtij. Eerst werd met de computer een zevental rondes afgewerkt waarna de splitsing in 4 groepen plaats vond. Spelers als Ad Reijneveld, Jan Havenaar, Hennie v.Eeuwijk zijn bedreven snelschakers en doorgaans spelen zij ook in de hoogste finalegroep. Verheugend was echter dat dit jaar ook jeugdige spelers als Martin v.Eeuwijk en Pim v.d.Aar een plaatsing in die hoofdgroep afdwongen. Cok Ippel en Henk Kramer waren eveneens van de partij terwijl Fred v.Randen dankzij een beter SB op de valreep werd toegevoegd. Dat gaf Fred echter zoveel energie (of had hij die nog over van de voorrondes?) dat hij in de finalegroep geen enkele partij verloor en met een half punt voorsprong op Ad Reijneveld de beker overnam van diezelfde Ad. Hennie v. Eeuwijk werd 3e. Jan Havenaar en Martin v. Eeuwijk werden gedeeld 4e Pim v.d.Aar, Cok Ippel en Henk Kramer werden 6 tot 8e.

Groep 2 werd met overmacht gewonnen door Jan de Jong met 1,5 punt voorsprong op Rob Warmerdam. Joost v.Hal had zijn avond niet en werd gedeeld 3e met Jan Plomp.

In groep 3 was Jan v.d.Bergh de grote man met Gerie Opgenhaffen op een goede tweede plaats en derde werd Ab Hogemann . De laatste groep 4 kende verrassend genoeg Nico v.d.Plas als deelnemer. Normaliter hoort Nico toch in een van de topgroepen thuis maar wat pech had hem in het klassement voor de splitsing achteruit geworpen. Het verbaasde dan ook niemand dat hij deze groep met overmacht won. Op de gedeelde tweede plaats met een volpunt achterstand kwamen Gerard Draaisma en Andre Beijk.

Rond het middernachtelijk uur bedankte voorzitter Jan Plomp de deelnemers, wedstrijdleider Henk Kramer voor zijn inbreng en niet te vergeten de geweldige prijzentafel en na ook de computerman Jan Havenaar nog gecomplimenteerd te hebben werd de beker aan Fred v.Randen overhandigd en konden de schakers in volgorde van behaalde punten uit de rijk gevulde prijzentafel kiezen.,iedereen ging met een prijs naar huis. De Uil wenst de lezer een voorspoedig en gezond 2008 toe.