Seizoen 2007/2008

Weekblad » 09 Januari 2008

een slechte dag voor de familie Grannetia!

Bij schaakclub "De Uil" was het afgelopen maandag een niet zon beste avond voor de familie Grannetia, want alle 3 de schaakleden verloren! In groep 1 wonnen kampioenskandidaten Jan Havenaar en Ad Reijneveld beiden, respectievelijk van Nico v.d. Plas en Henk Kramer. Met de derde kandidaat ging het minder goed, want Claudia Grannetia verloor van Cok Ippel. De partij tussen Ronald v.d. Linden en Edwin Heemskerk eindigde in remise.

In groep 2 was de verrassing dat Peter de Haas van Wally Visser won, en hij steeg hierdoor 3 plaatsen. Koplopers Jaap v. Aalst en Jan v.d. Bergh wonnen van Stefan Koek en Ron v.d. Linden.

Good old Engbert v.d. Zaag won van Gerard Draaisma en Piet Muller speelde remise tegen Anton Warmerdam.

In groep 3 werd een volledig programma gespeeld. Hier wonnen ook de beide koplopers, want Ab Hogemann was te sterk voor Gerard v. Pruissen en Peter v. Bakel won van Cas Grannetia. Aad Vledder won van hekkensluiter Ed v.d. Haak. De overige 3 partijen eindigden in remise t.w. Kick v. Rooijen tegen Willem Brandsma, Hans Elzenga tegen Anton v. Pijpen en Sander v. Delden tegen Johan Boon.

In groep 4 verloor dus nummer drie van de familie Grannetia, want Richard kon het niet bolwerken tegen Hans de Groot, die hierdoor opklom naar een gedeelde 2e plaats. In de strijd om de tweede plaats tussen Ton Sneeuw en Coen de Kooker was laatstgenoemde de overwinnaar. Peter Kaptein en Jan Plomp blijven ook goed mee doen in de kampioensrace, zij wonnen beide van Piet v. Schie en Richard Nigten. Koploper Jan Scheepmaker was te sterk voor Patrick Colijn. Theo Brandsma tegen Tilly Vissers en Tim Lommerse tegen Piet Brandsma eindigden in remise.