Seizoen 2007/2008

Weekblad » 06 Februari 2008

Schaakclub De Uil – verrassingen in groep 2

In groep 2 van de onderlinge competitie van schaakclub “De Uil” weerden de degradatiekandidaten zich hevig deze week. Gerard Draaisma wist promotiekandidaat Piet Muller te verslaan en de nummer laatst, Anton Warmerdam, wist zelfs koploper Jaap van Aalst een nederlaag toe te brengen. Jan v.d. Bergh verstevugde zijn 2e plaats met een overwinning op Rob Brouwer, terwijl Ron v.d. Linden het belangrijke duel tegen Wally Visser wist te winnen.

In groep 1 kwam alleen de middenmoot in actie. De witspelers, Edwin Heemskerk en Hennie van Eeuwijk, wonnen van resp. Henk Kramer en Cok Ippel.

In groep 3 blijft koploper Peter van Bakel winnen, dit keer van Anton van Pijpen. Ab Högemann blijft echter goed volgen na een overwinning op Willem Brandsma. Kick van Rooijen nam afstand van de degradatieplaatsen door te winnen van Hans Elzenga en is nu 6 punten los van de degradatieplaatsen.

In groep 4 won koploper Jan Scheepmaker, terwijl naaste achtervolger Hans de Groot op remise bleef steken tegen Coen de Kooker. Peter Kaptein lijkt de voornaamste kandidaat om het Jan moeilijk te maken na zijn winst op Piet Brandsma. Hij staat maar 1 verliespunt achter indien hjj zijn beide achterstallige partijen wint.

De Uil 3 ging flink in de fout in de uitwedstrijd tegen Excelsior uit Heemskerk en verloor met 5,5 – 2,5. Alleen Ronald v.d. Linden en Tilly Visser kwamen tot winst, terwijl Marcel Bolhuis remise speelde. Volgens aanvoerder Nico v.d. Plas een volkomen onnodige nederlaag door een aantal blunders aan het einde van de avond. De kampioenskansen van het 3e zijn hierdoor plotseling sterk geslonken.

Jan v/d Bergh