This site will work and look better in a browser that supports web standards , but it is accessible to any browser or Internet device.

De Uil

Hillegom

Seizoen 2007/2008


Weekblad » 27 Februari 2008


Schaakrapport van maandag, 4 februari jl.

Glunderend vertelde ze het aan iedereen die het maar horen wilde “ik heb van Jan Havenaar gewonnen” . Claudia is in topvorm, daar is iedereen het wel over eens. Nu die laatste sprong naar de top nog en als dan zowel Jan als Ad willen meewerken dan komt het dik voor elkaar. Ad won deze avond vrij gemakkelijk van Cok Ippel die de laatste weken zijn draai niet kan vinden. Nico stuitte Edwin in zijn opmars en Hennie en Rob waren al snel tevreden met remise.

In groep 2 maakte Peter de Haas koploper Jaap v.Aalst twee punten afhandig door remise te spelen. Jan v.d.Bergh, tweede op de lijst speelde niet en is Jaap tot op 2 punten genaderd. Stefan, Wally en Ron wonnen hun partij terwijl Piet en Engbert remise speelden.

In groep 3 blijft Peter v.Bakel maar doorgaan met winnen. Nu versloeg hij nummer 2 Ab Hogemann. Peter staat inmiddels 14 punten voor ofwel bijna 5 volle winstpartijen. Het kampioenschap kan hem bijna niet meer ontgaan. In dit geweld zou je bijna vergeten dat Johan Boon door winst op Anton v.Pijpen opgerukt is naar de tweede plaats. De partijen Hans tegen Willem, Sander tegen Aad en Cas tegen Andre eindigden in remise.

In groep 4 is het nog een lange weg te gaan. De groep gaat gesplitst worden in 8 bovenste en 8 onderste om de competitie tot een goed einde te kunnen brengen. Tilly deed goede zaken door Piet v.Schie te verslaan. Ook Ton Sneeuw en Peter Kaptein boekten de volle winst. Richard Grannetia deelde knap de punten met Piet Brandsma. Patrick Colijn deed Johan Zuidema in het zand bijten terwijl Theo Brandsma ten koste van Richard Nigten won.

Voor de bond speelde De Uil 2 afgelopen week tegen Santpoort 3. De Uil had nog kleine kampioenskansen, en Santpoort degradatiekansen. Het werd een avond van blunders waarbij uiteindelijk Santpoort met 4,5-3,5 aan het langste eind trok en de Uil zijn kampioensillusies ontnemend.

Hans Elzenga

Navigatie

Informatie met betrekking tot o.a. clubavond, speellocatie, voorzitter, etc. vind u hier »

E-mail