Seizoen 2007/2008

Weekblad » 12 Maart 2008

Slechte resultaten koplopers bij schaakclub De Uil

Zowel in groep 1 als groep 2 van schaakclub De Uil deden de koplopers slechte zaken. In groep 1 liep Jan Havenaar tegen een nederlaag aan tegen Hennie van Eeuwijk, die een openingsvariant goed had voorbereid. Ad Reijneveld profiteerde hiervan door Henk Kramer te verslaan en staat er nu in verliespunten het beste voor. Ook Claudia Grannetia doet nog volop mee na haar bliksemoverwinning op Ron v.d. Linden.

In groep 2 verspeelde Jacob van Aalst in de maand februari zijn onaantastbare voorsprong door voor de vierde keer op rij niet winnen. Door zijn 2 nederlagen en 2 remises, dit keer een remise tegen Piet Muller, zag hij Jan v.d. Bergh langszij komen, die met zijn overwinning op Engbert v.d. Zaag zijn 6e overwinning op rij boekte. De nummers 3 en 4 profiteerden niet. Stefan Koek liep tegen een nederlaag op bij Gerard Draaisma, terwijl Martin van Eeuwijk door Wally Visser op remise werd gehouden.

In groep 3 moest de onaantastbare koloper Peter van Bakel een remise toestaan aan Anton van Pijpen, slechts Ab Högemann profiteerde hiervan door Cas Grannetia te verslaan en staat nu op de 2e plaats.

In grtoep 4 blijven Jan Scheepmaker en Peter Kaptein winnen en gaan samen uitmaken wie er in deze groep kampioen gaat worden.

Jan v/d Bergh