Seizoen 2007/2008

Weekblad » 19 Maart 2008

De Uil 1 speelt gelijk

Het eerste achttal van schaakclub De Uil heeft in de thuiswedstrijd tegen Aartswoud een zwaar bevochten gelijkspel behaald. Een nederlaag van Jan Havenaar, werd gevolgd door remises van Rob Warmerdam en kopman Ad Reijneveld. Daarna ging Hennie van Eeuwijk in de fout en keken de Hillegommers tegen een 3 1 achterstand aan. Jan van den Bergh wist echter het eindspel na een moeizame manoevreerpartij tot winst te brengen. Helaas ging invaller Fred van Randen in een stelling met een stuk minder ten onder zodat de tussenstand 4 2 in het voordeel van de gasten was. Jan Vreeburg en Edwin Heemskerk wisten echter hun lichte voordeel beiden in winst om te zetten, zodat een 4 4 gelijkspel werd behaald.

In de onderlinge competitie verstevigden Ad Reijneveld en Jan Havenaar hun positie door te winnen van resp. Ronald v.d. Linden en Cok Ippel, terwijl de nummer 3, Claudia Grannetia niet verder kwam dan een remise tegen Hennie van Eeuwijk. Rob Warmerdam nam afstand van de degradatieplaatsen met zijn 2e overwinning op rij.

In groep 2 kwam Jan v.d. Bergh alleen aan de leiding door te winnen van Martin van Eeuwijk, terwijl medekoploper Jaap van Aalst remise speelde tegen Stefan Koek. Engbert v.d. Zaag klom naar de 4e plaats door te winnen van Rob Brouwer.

In groep 3 speelde koploper Peter van Bakel voor de 2e keer op rij remise, nu tegen Johan Boon. Rode lantaarndrager Ed v.d. Haak deed van zich spreken door Sander van Delden te verslaan. Groep 4 is nu in 2 delen gesplitst. In de bovenste groep greep Jan Scheepmaker de kop door te winnen van Coen de Kooker, terwijl Tilly Visser door een overwinning op Ton Sneeuw nog zicht weet te behouden op een promotieplaats.

Jan v/d Bergh