Seizoen 2007/2008

Weekblad » 02 April 2008

Winst De Uil 2, maar De Uil 3 verliest

De Uil 2 heeft haar laatste wedstrijd van dit seizoen gewonnen van De Vennep 2 en heeft zich daardoor verzekerd van de 2e plaats achter het oppermachtige HWP 4 uit Haarlem. Gezien de kracht van de Haarlemmers het maximaal haalbare. Topscorer Fred van Randen bracht laat op de avond het beslissende punt binnen en eindigde daardoor het seizoen met de fantastische score van 5,5 uit 6. Het net naar de 3e klasse gepromoveerde De Uil 3 deed het nauwelijks minder, maar tegen de naaste concurrent voor de 2e plaats Heemstede 3 werd in de slotronde een kleine nederlaag geleden, waardoor het team op de 3e plaats eindigde. De opdracht na de promotie was echter handhaven en daar het de spelers ruimschoots aan voldaan. Pim van der Aar en Claudia Grannetia werden hier topscorer met 5,5 uit 7

In de onderlinge competitie slechts weinig wedstrijden door deze beide thuiswedstrijden. In groep 2 verstevigde Jan v.d. Bergh de koppositie door te winnen van Gerard Draaisma. Anton Warmerdam verliet de laatste plaats door te winnen van Peter de Haas. In groep 3 nam Johan Boon de 2e plaats over van Ab Högemann. Johan won van Willem Brandsma, terwijl Ab verrassend verloor van Gerard van Pruissen. Ed v.d. Haak deed de laatste plaats over aan Hans Elzenga door te winnen van Aad Vledder. In groep 4 verloor koploper Peter Kaptein van Richard Nigten en won Jan Plomp van Tim Lommerse, hierdoor blijft de strijd om de 3e en laatste promotieplaats tussen Jan en Richard zeer spannend.

Jan v/d Bergh