Seizoen 2007/2008

Weekblad » 30 April 2008

Intern

In groep 1 is eigenlijk deze week de beslissing gevallen, en is Ad Reijneveld kampioen geworden van groep 1, dus clubkampioen! Hij deed dit door een overwinning op Rob Warmerdam. Voor de 2e plaats komen nog een aantal spelers in aanmerking, en twee daarvan moesten tegen elkaar spelen nl. Claudia Grannetia en Nico v.d. Plas. Laatstgenoemde boekte een overwinning en staat er dus nog steeds goed voor. In de onderste regionen van groep 1 won Henk Kramer van Ronald v.d. Linden.

In groep 2 blijft het ongemeen spannend, want door een overwinning op Gerard Draaisma heeft Jaap v. Aalst de kop over genomen van Jan v.d. Bergh. Piet Muller was te sterk voor hekkensluiter Rob Brouwer. Peter de Haas en Wally Visser hielden elkaar op remise.

In groep 3 was bijna een geheel programma, hier heeft koploper Peter v. Bakel nog 1 overwinning nodig om kampioen te zijn in deze groep. Hij speelde vandaag remise tegen Gerard v. Pruissen, waarmee hij zijn handen dicht mocht knijpen. Willem Brandsma won van Cas Grannetia, Sander v. Delden won van Hans Elzenga die hierdoor zeker op de laatste plaats is gekomen. Kick v. Rooien won wat gelukkig van Aad Vledder en Anton v. Pijpen was te sterk voor Ed v.d. Haak.

In groep 4 speelden de 2 koplopers tegen elkaar. Het werd een overwinning voor Jan Scheepmaker die hierdoor Peter Kaptein passeerde op de ranglijst. Coen de Kooker won in een mooie partij van Hans de Groot en Piet v. Schie won van Piet Duivenvoorden. Johan Heidema zorgde voor een verrassing door van Tim Lommerse te winnen.

Voor de beker werden 3 partijen gespeeld: Cok Ippel verloor van Jan Havenaar, Richard Grannetia won van Theo Brandsma en Richard Nigten was te sterk voor Piet Brandsma.