Seizoen 2007/2008

Weekblad » 7 mei 2008

Ad Reijneveld en Peter van Bakel kampioen

In de groepen 1 en 3 van de onderlinge competitie bij schaakclub de Uil zijn de kampioenen bekend. Vorige week haalde Ad Reijneveld in groep 1 al de titel binnen en bevestigde dit deze week door naaste concurrent Nico v.d. Plas te verslaan.

In groep 3 was de titel voor Peter van Bakel een kwestie van tijd, maar door zijn overwinning op Hans Elzenga is hij nu onbereikbaar voor de enig overgebleven concurrent Johan Boon. Johan verstevigde wel zijn 2e plaats door te winnen van Ed v.d. Haak. André Beijk klom hier naar de 3e plaats door een overwinning op Willem Brandsma.

In groep 4 is Jan Scheepmakernog net geen kampioen ondanks zijn overwinning op Jan Plomp. Clubsecretaris Peter Kaptein is hier de enige speler die hem nog kan achterhalen.

In groep 2 verstevigde Martin van Eeuwijk zijn 3e plaats door winst op Rob Brouwer, terwijl Peter de Haas de laatste weken aan een flinke opmars is begonnen. Dit keer moest Piet Muller voor hem buigen. De titelstrijd gaat hier echter tussen Jaap van Aalst en Jan van den Bergh, die met een verschil van slechts 1 punt aan de slotronde beginnen.

Jan v/d Bergh