Simultaantoernooi van de Harddraverij

Goede opkomst bij het Simultaanschaken van de Harddraverij

Er heerste weer een gezellige drukte bij het simultaanschaken in het kader van de harddraverijfeesten. Maar liefst 58 schakers(sters) waren maandagavond 7 september naar de Hoeksteen gekomen om het deze avond eens waar te gaan maken. Zij zouden eens laten zien hoeveel ze in hun mars hadden. Dat het in de praktijk toch wel iets anders uitpakt bewees deze avond.

Drie (jeugdige) simultaangevers bij de jeugd hadden elk 10 tegenstanders en toen tegen tien uur de kruitdampen opgetrokken waren was er welgeteld bij elke simultaangever een winnaar. Een fraaie score van 90% voor deze simultaangevers. Claudia Grannetia gaf al heel snel, door een blundertje de partij weg en Kaj Romijn was de gelukkige. Van de verliezers kwamen Aletta Stunnenberg en Luc Veenman voor een prijsje in aanmerking.

Sam Oosterveer, dit jaar voor het eerst opererend als simultaangever, kweet zich goed van zijn taak en moest alleen aan het slot in Simon Grannetia zijn meerdere erkennen. Mark v.d. Ploeg en Mike v.d. Born kwamen als langstzittende verliezers een prijsje ophalen. Tim Lommerse had het deze avond erg moeilijk. Hij haalde de eindstreep maar kon geen boe of ba meer zeggen. Toch was alleen DJ Haagmans zijn meerdere. Pim v.d. Zande en Jeffrey de Groot werden als verliezers 2e en 3e.

Bij de senioren waar Jan Havenaar en Ad Reijneveld elk 14 deelnemers hadden (een fractie minder dan in 2008) ging het heel rustig aan. Vlak voor tien uur meldde Ronald v.d. Linden zich als de eerste winnaar in Jan’s groep, spoedig gevolgd door Henk Kramer die ook al de volle winst pakte tegen Jan. Toen vond Jan het wel genoeg, hij rechtte zijn rug en alle resterende 12 deelnemers hadden het nakijken. Van de langstzittende verliezers won Jan Plomp de nog resterende derde prijs. Jan scoorde 85,7% een fraai resultaat.

Ad Reijneveld deed het wat rustiger aan maar ontkwam niet aan enige forse optaters. Sander van Delden deelde de eerste klap uit door te winnen waarna Peter Pijpers volgde die op zijn beurt weer gevolgd werd door Dick Roosa. Dus rond half elf al drie winnaars waarmee de prijzenkoek verdeeld was. Piet Muller, Jan Scheepmaker en Aad Vledder behaalden nog wel een fraaie remise maar vielen buiten de prijzen. Ad scoorde 67,85% en moest toegeven wel eens betere tijden gekend te hebben.

De prijzen werden uitgereikt door de Harddraverijvereniging die nog eens memoreerde dat dit toch weer een prachtige reclame was voor de edele schaaksport.